Posle svađe automobilom došao do kafića i otvorio vatru na kafić, a nakon zločina otišao i prijavio se u Kliniku za psihijatruju

Renato Marjanović (32) iz Prijedora optužen je za pokušaj ubistva deset osoba koje su se nalazile u kafiću 4WD u Prijedoru.

Optužnicu protiv njega podiglo je prijedorsko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud. Marjanovića terete da je 6. marta ove godine iz opel korse ispalio 29 hitaca iz automatske puške na pomenuti kafić. Napad se dogodio nakon svađe sa Draženkom Bilbijom, Draganom Rodićem i Gordanom Mrđa, koja se odigrala u i ispred kafića. U optužnici stoji da je Marjanović nakon svađe automobilom došao do kafića i sa vozačevog sedišta otvorio vatru  na kafić.

Optužnicom mu tužilaštvo na teret stavlja da je pokušao da ubije Bilbiju, Rodića i Mrđu, kao i Slobodana Šarengaću, Radislava Matijaša, Merimu Kaurin, Jelenu Mirčić, Dragana Dragojevića, Đorđa Starčevića i Nikolinu Balaban, koji su se nalazili u kafiću.

Marjanović je nakon zločina otišao u Banjaluku, i prijavio se u Kliniku za psihijatruju gde je zadržan, a uhapšen je dva dana kasnije. Osim pokušaja ubistva više osoba, na teret mu  stavljaju i krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja, jer je nelagalno posedovao pušku iz koje je pucao. Marjanović je od ranije poznat policiji po činjenju krivičnih dela, a navodno ima i određenih psihičkih problema.

Policija je od njega u januaru ove godine  oduzela VW turan nakon što je utvrđeno da po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje 15.885 KM. Kontrolisan je u Kozarskoj Dubici, i tokom pretresa vozila otkrivena je i poluautomatska puška kalibra 7,62 milimetara, bajonet za vojnu pušku, ručna bomba M-75 i 26 puščanih metaka kalibra 7,62 milimetra.

Ranije je prijavljen zbog nasilja u porodici, a u martu 2019. godine je na otpadu sekundarnih sirovina maltretirao i vređao sugrađanina bošnjačke nacionalnosti. Snimak je objavio je na svom Facebook profilu nakon čega je i uhapšen.

Autor: redportal.rs