Krvavi obračun kod Krupe na Uni

Borislav Uzelac (46) osumnjičen je da je ubio brata Zdravka (56), sa kojim je živeo u kući u Srednjem Buševiću, kod Krupe na Uni, na kojeg je usled svađe ispalio oko 20 hitaca iz automatske puške, od kojih ga je više metaka pogodilo, potvrđeno je Nezavisnim novinama iz više izvora.

Nakon zločina, prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni Borislav je pozvao policiju i prijavio se, te mirno sačekao policajce i predao im automatsku pušku koja je izuzeta, a on je uhapšen. Navodno su braća odranije imala porodične sukobe i nesuglasice, pa se sumnja da je to mogući okidač za ubistvo, ali policijska istraga pokazaće detalje ovog zločina koji je potresao ovo mesto.

Njih dvojica su živeli sami i nisu zasnovali svoje porodice. Ispričali su nam da braća Uzelci imaju brata i sestru koji odavno žive u Srbiji. Navodno su se i ranije svađali kada bi popili alkohol, ali ovako brutalan zločin niko nije očekivao. Uzelci su se izdržavali radeći na dnevnice i čuvajući ovce po planinama.

- Nije im bilo lako, snalazili su se za život. Često je Borislav nomadio i znao je tako na dnevnicu zaraditi koji dinar. Baš se bio vratio kući jer je u posljednje vreme valjda čuvao ovce nekome u okolini  Sanskog Mosta - rekao je izvor Nezavisnim novinama.

Do krvavog obračuna došlo je u ponedjeljak predveče, kada su se braća prvo posvađala, a prema nekim pričama, čula se i galama, te je neko povikao, verovatno žrtva:

Eto, pucaj!

A onda se začula i pucnjava

Autor: redportal.rs