Dadilja je uhapšena, sudija joj je odredio pritvor od mesec dana, a ona se branila ćutanjem i dostavila je dokumentaciju da je lečena na jednoj klinici za psihijatriju

Bebisiterka S. C. (51) uhapšena je juče u Beogradu po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva nakon prijave lekara iz „Tiršove“. Ona se sumnjiči da je četvoromesečnom dečaku kojeg je čuvala u odsustvu roditelja dala veliku količinu leka za smirenje „bensedin“.

Ovo strašno klupko počelo je da se odmotava kada je u utorak uveče na odeljenje neurologije Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“ u Beogradu primljena beba 2020. godište. Lekar je odmah posumnjao da nešto nije u redu, a nakon izvršenih toksikoloških analiza ustanovljeno je da se u krvi deteta nalazi veća količina leka za smirenje „bensedin“. Srećom, dečak nije u životnoj opasnosti, a doktor je ceo slučaj prijavio policijskoj stanici na Zvezdari, čiji su službenici odmah o svemu obavestili tužilaštvo.

Kako su saopštili iz Prvog osnovnog tužilaštva, S. C. sumnjiči se za krivično delo zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica.

Prema pisanju medijia, ona je tužilaštvu juče na saslušanju dostavila svoju lekarsku dokumentaciju u kojoj je navedeno da ima određene psihičke smetnje, kao i da se ranije lečila na jednoj klinici za psihijatriju, a tokom istrage će veštak na uvid tražiti i istoriju bolesti.

- Nije želela da iznosi odbranu. U daljem toku postupka u tužilaštvu bi trebalo da budu saslušani roditelji četvoromesečne bebe, kao i drugi svedoci, a biće naloženo i psihijatrijsko veštačenje bebisiterke - kazao je izvor.

Prvi osnovni sud odredio joj je pritvor do 30 dana.

- Pritvor joj je na predlog tužilaštva odredio sudija za prethodni postupak zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo jer je već bila uslovno osuđena - rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković. Postoji bojazan da će uticati na roditelje bebe, kao i na vlasnicu sajta preko kojeg je angažovana.

Prema nezvaničnim saznanjima, S. C. je, pored „bensedina“, bebi navodno davala i antidepresive, a navodno je imala problema i sa alkoholom u prošlosti, nije joj bilo ni strano uzimanje tableta u velikim količinama, ali ni krađa.

Uhapšenu ženu nesrećni roditelji bebe N. N. i M. M. iz Beograda angažovali su radi čuvanja sina nekoliko dana pre ovog strašnog događaja preko jednog sajta. Međutim, telefoni dostupni na sajtu te privatne agencije juče su bili van funkcije.

Autor: Kurir.rs