Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva uhapšena je bebisiterka S.C. osumnjičena da je bebi koju je čuvala u odsustvu roditelja dala lek za smirenje - bensedin u većoj količini.

Nakon toksikoloških analiza utvrđeno je da beba od četiri i po meseca nije u životnoj opasnosti. S.C. se sumnjiči za krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, saopštilo je tužilaštvo.

Ovu ženu roditelji su angažovali radi čuvanja deteta nekoliko dana pre događaja preko jednog sajta.

Da je beba pod lekovima za smirenje utvrđeno je sinoć, nakon čega su policijski službenici sa Zvezdare o događaju obavestili tužilaštvo. Policiji je slučaj prijavio doktor Dečije klinike u Tiršovoj, pošto je na odeljenju neurologije primljena beba 2020. godište, kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lekova za smirenje.

Nakon izvršenih toksikoloških analiza ustanovljeno je da se u krvi deteta nalazi veća količina leka ''bensedin" i da dete nije u životnoj opasnosti.

Osumnjičenoj je po nalogu dežurnog zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje od 48 sati, a danas će biti saslušana u tužilaštvu, potvrđeno je Tanjugu.

- Nakon saslušanja, u zavisnosti od njene odbrane i podataka o ranijoj osuđivanosti tužilaštvo će odlučiti da li će predložiti sudu određivanje pritvora, nakon čega će sprovesti sve neophodne dokazne radnje, ispitati svedoke, naložiti neophodna veštacenja i doneti konačnu odluku - navodi tužilaštvo.

Autor: Tanjug.rs