O događajima je upoznat tužitelj

U noći sa subote na nedelju ispred noćnog kluba u Mostaru 2 ženske osobe najpre su napale državljanina Nemačke, kojem su ukrale novčanik, mobitel i dokumente, a zatim i 27-godišnjakinju koju su teško ozledile, piše Avaz.

- U noći 05/06.10.2024. godine u 04,10 sati u PU Mostar obratio se P.B. (1990.) državljanin Nemačke i prijavio da je, neposredno pre podnošenja prijave policiji, fizički napadnut od strane 2 nepoznate ženske osobe romske nacionalnosti ispred UO Golden Cube te da se samo seća da je zadobio udarac u potiljak - saopštili su u ponedeljak iz MUP-a HNŽ-a.

Kako dodaju, muškarac je imao vidne ozlede u obliku crvenila u predelu potiljka i krv ispod nosa, a otuđen mu je novčanik, mobilni i osobni dokumenti.

U istoj noći, u 01,55 sati u PU Mostar obratila se D.J. (1997.) iz Mostara i prijavila da je fizički napadnuta takođe ispred UOGolden Cube od strane 2 nepoznate ženske osobe romske nacionalnosti.

Izjavila je da su je udarale po čitavom telu šakom zbog čega je pala na zemlju nakon čega je dobila i udarac nogom u predelu glave. Na devojci su uočene vidljive ozlede u predelu glave, a od strane dežurnog lečnika s CUM-a SKB Mostar konstatovane su teške telesne ozljede.

O događajima je upoznat tužitelj.

Autor: Avaz