Žrtve su usmrćene sa više metaka iz 2 pištolja.

Džo Kornelijus Stariji (82) i njegova kćerka Keiša Majls (31) pronađeni su mrtvi u nedelju ujutru nakon što je policija dobila poziv iz kuće bivšeg gradonačelnika Mindena u Luizijani. Dečak star 10 godina je zadržan u pritvoru.

On je kako prenosi Miror, priznao da je izvršio dvostruko ubistvo vatrenim oružjem. Šef policije Džared Mekajver potvrdio je da je dečak u srodstvu sa žrtvama ali nije otkrio više detalja. Takođe, motiv ovog svirepog zločina se i dalje istražuje. Prema nepotvrđenim navodima dečak je reagovao na zabranu izgranja igrica.

- Naš grad je u šoku. Kako dete staro 10 godina može da bude toliko zlonamerno - rekao je on i portvrdio da mališana sada očekuje optužnica sa dve tačke za ubistvo prvog stepena.

Za sada nije jasno da li dečak ima pravnog zastupnika, piše Telegraf.

- U vreme zločina u kući je bilo još jedno dete staro šest godina i ono je nepovređeno - dodao je šef policije.

Baka uhapšenog dečaka je bila prisutna prilikom ispitivanja. Žrtve su usmrćene sa više metaka iz 2 pištolja. Ubijeni Džo Kornelijus je bio poznati aktivista u zajednnici i član Gradskog veća. Privremeno je obavljao funkciju gradoačelnka 2013. posle smrti aktuelnog šefa gradske vlade.

Oglasio se i Nik Koks, sadašnji gradonačelnik, koji je odao počast žrtvama:

- Godine službe Džoa Kornelija u Mindenu obeležene su njegovom posvećenošću i posvećenošću poboljšanju naše zajednice. Hajde da se okupimo kao zajednica da mu odamo počast i podržimo jedni druge u ovo vreme tuge - naveo je on.

IZVOR: X / @ZBreakingNewz

Autor: Telegraf