Droga je transportovana iz Kolumbije preko Meksika do Irske, a krajnje odredište kokaina bilo je evropsko i irsko tržište droge

Inspektori Irskog nacionalnog biroa za droge, odeljenja za borbu protiv trgovine ljudima i carinskih organa zaplenili su u luci u Dablinu kokain vredan 10,5 miliona evra, koji je prokrijumčarila albanska kriminalna grupa.

Kokain pripada albanskoj kriminalnoj bandi koja nastavlja da blisko sarađuje sa irskim bandama. Imali su posrednike u Meksiku koji su mogli da organizuju pošiljku u Irsku. Šira istraga se nastavlja, saopštila je irska policija.

Droga je transportovana iz Kolumbije preko Meksika do Irske, a krajnje odredište kokaina bilo je evropsko i irsko tržište droge.

Pošiljka je otkrivena u bliskoj saradnji sa međunarodnim partnerima u transnacionalnoj operaciji trgovine drogom. Istražitelji veruju da banda blisko sarađuje sa meksičkim narko kartelima. Ali njihova distributivna mreža je sada razbijena nakon što je droga zaplenjena u luci u Dablinu, javljaju albanski mediji.

Pre dva dana u italijanskoj luci Livorno uhapšena su trojica Albanaca i zaplenjeno je 148 kilograma kokaina, prokrijumčarenog iz Ekvadora, sakrivenog u pošiljci banana namenjenoj za Švajcarsku.

Autor: redportal.rs