Po prvi put u istoriji ceremonija otvaranja biće upriličena van stadiona, u srcu grada, na reci Seni. 😍

Ako ste stigli u Pariz ovih dana pred Olimpijske igre, doživećete razočaravajuće iskustvo ukoliko želite da obiđete jednu od najvećih znamenitosti ovog grada - Ajfelov toranj.

Čuvena građevina Gistava Ajfela, sagrađena 1889. visoka 300 metara, koja dominira čitavim Parizom, trenutno je pod potpunom blokadom od strane policije.

Sve okolne ulice oko tornja su blokirane od strane policije, koja stoji na rampama i propušta samo one koji imaju posebne dozvole da mogu da prođu, postavljene su i barijere za pešake, a postoji i mali putokaz koji vas može dovesti blizu tornja da ga vidite samo sa jedne strane.

Tu možete da kupite ulaznicu za posetu Ajfelovom tornju, koja uključuje i penjanje do vrha. Ali, tu morate da se naoružate strpljenjem i da čekate neko vreme u redu za karte, a potom i da uđete.

Trenutno su pripreme za ceremoniju otvaranja, koja bi trebalo da bude spektakularna i nesvakidašnja, istorijska. Po prvi put u istoriji ceremonija otvaranja biće upriličena van stadiona, u srcu grada, na reci Seni, koja je arterija Pariza.

UParizu i čitavoj Francuskoj trenutno podignut na najviši mogući nivo zbog straha od pretnji terorizmom, sve vrvi od policije. Oko Ajfelovog tornja konstantno je bio i helikopter koji je nadletao to područje.

Autor: Telegraf.rs