Pred publiku stiže priča o NATO bombardovanju SFRJ 🎬

Antiratna drama Bauk, reditelja Gorana Radovanovića imaće svoju svetsku premijeru 20. aprila u okviru takmičarskog programa 46. Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi.🎬

Film Bauk donosi pred publiku priču o NATO bombardovanja SRJ 1999. godine, iz vizure 8-godišnjeg dečaka Save, koji pokušava da zadrži neiskvareni i naivni pogled na svet oko sebe.

Foto: Radoš Ružić

- Film Bauk je antiratna drama koja na neki način sublimira naš kolektivni strah ali i duh našeg kolektivnog otpora zlu pre 25 godina! I to kroz jednu intimnu priču o odrastanju. Veliki ruski direktor fotografije Vladislav Opeljanc, stalni saradnik Nikite Mihalkova i Kirila Serebrenikova, dao je veliki umetnički doprinos filmu, kao i naš najveći živi scenograf Vladislav Lašić! Posebno mi je drago što će svetska premijera biti održana u Moskvi, gde je i moj prethodni film Enklava bio premijerno prikazan i nagrađen - izjavio je reditelj Goran Radovanović.

Foto: Radoš Ružić

Glumačku podelu ove filmske priče čine Jakša Prpić, Sara Klimoska, Vojin Ćetković, Miloš Biković, Anđelija Filipović, Gordana Gadžić, Kalina Kovačevič, Branka Šelić, Milena Jakšić.

Autorsku ekipu filma Bauk čine reditelj i scenarista Goran Radovanović, direktor fotografije je proslavljeni Vladislav Opeljanc, poznat po saradnji sa Nikitom Mihalkovim, scenograf je Vladislav Lašić, kostimograf Katarina Ciglić, šminker Atanas Temnilov, kompozitor je Ace Vaptsarov, montažer je Nenad Pirnat.

Foto: Radoš Ružić

Iza filma Bauk stoje produkcije NAMA FILM, ARCHANGEL DIGITAL i TELEKOM SRBIJA, koproducent je PREMIER STUDIO (Bugarska) uz podršku Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture Republike Srbije kao i Vojske Srbije, Grada Beograda.

Film Bauk će biti dostupan u svim bioskopima u Srbiji na jesen ove godine, a distribucija filma je poverena MegaCom Filmu (MCF).

IZVOR: YT / MegaComFilm

Autor: redportal.rs