Donja Gradina je VELIKO SVETO MESTO 🙏🏻

GRADIŠKA: Danica Crnogorčević, srpska umetnica iz Crne Gore, prilikom nedavnog boravka u Gradišci izjavila je da ovo mesto doživljava veoma emotivno, pišu Nezavisne.

Ona je za televizijsku emisiju Trend RTV Gradiška kazala da je u Lijevče polju i Potkozarju snimljeno nekoliko video-spotova za njene popularne pesme 🎶. U Gradišci je premijerno prikazan video-spot Rano moja.

- Rado dolazim u Gradišku, u ovaj kraj, u Republiku Srpsku, gde osećam posebnu povezanost, jer smo izuzetno sličnog mentaliteta i to je ono što me raduje 🥰. Mi smo isti narod. Ovde u Gradišci ima mnogo naših prijatelja sa kojima dugo i uspešno sarađujemo. To su mladi, obrazovani umetnici Zoran Pilipović, Boško Krljaš i Goran Puzić. Sa njima radimo veoma ozbiljne spotove i to je još jedna spona sa ovim mestom i sa Republikom Srpskom - kazala je Danica Crnogorčević novinarki Nataši Miljković, urednici TV emisije Trend.

Danica Crnogorčević iznela je doživljaj Donje Gradine, najveće grobnice srpskog naroda u Drugom svetskom ratu 👇🏻

To je veliko, sveto mesto i volela bih da se naši ljudi zainteresuju za istoriju ovog područja. Primetila sam da malo njih i zna šta se zapravo dogodilo ovde i kakva sve imamo spomen-mesta. Mi smo to pokušali da dočaramo kroz pesmu 'Rano moja', koja je posvećena Jasenovcu 🙏🏻. Pesmu je napisao moj suprug Ivan Crnogorčević, melodiju Aleksandar Đorđević, a spot, kao što sam rekla, mladi umetnici sa ovih prostora. Ne bih volela da se narod samo interesuje za pesmu, već da dođu, da posete ova sveta mesta 🙏🏻.

Pohvalila je i saradnju sa Gradskom upravom u Gradišci te pomenula profesorku Radanu Stanišljević, koja joj je na blizak, jedinstven i razumljiv način pomogla da shvati ovdašnju istoriju i masovna stradanja.

Autor: nezavisne.com / Milan Pilipović