U SKC IVO ANDRIĆ održana je koncert-predstava PISMA STRELJANIH 😎

Umetnička organizacija Kulturni element nastavlja svoju misiju promocije i prezentacije srpske kulture u inostranstvu.

U srpskom kulturnom centru Ivo Andrić u Pekingu, koji se nalazi u prestižnom umetničkom distriktu “798”, pre dva dana održana je koncert-predstava "Pisma streljanih", u režiji Tadije Miletića.

U ovoj predstavi ratne tematike, u kojoj se publika susreće sa poslednjim oproštajnim pismima rodoljuba koji će tokom Drugog svetskog rata tragično izgubiti život nastupaju Nikola Štrbac kao zatvorenik, Dina Miletić i Ana Spremić u dvojakoj ulozi zatvorenica i muzičkih izvođača i Branko Živković kao nemački oficir, uz umetničku saradnju Dejana Stojanovića.

Kroz modernu interpretaciju i 3D mapiranje logorske sobe, u punoj sali Kulturnog centra predstava je sa velikim uspehom prezentovala kineskoj publici tužne sudbine ljudi koji su se u poslednjim trenucima obratili najdražima, ocu, majci, sinu, uz pozdrav i poslednje poruke.

Delegacija Kulturnog elementa je tokom ove posete zvanično posetila i Nacionalni muzej Kine kao i čuveni Zabranjeni grad. Projekat je ostvaren uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Foto: kulturni element

Autor: Redportal.rs