Počivaće pored svoje supruge Lule 😔

Srpski glumac Velimir Bata Živojinović preminuo je 22. maja 2016. godine u Beogradu, a njegova želja bila je da bude sahranjen u Koraćici.

Bata je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Njegova porodica je još 2020. godine dobila potrebne dozvole da Batine posmrtne ostatke prenese u Koraćicu, selo njegovih roditelja u kojem je odrastao. Međutim, tada to nije realizovano zbog pandemije koronavirusa.

Batin sin Miljko je za Informer potvrdio da će do realizacije doći najkasnije do 1. maja:

Ja sada idem u Aranđelovac, naručio sam beli mermer, tako da će i nadgrobna ploča biti spremna. Kada dođe taj dan, po našim starim verskim i tradiocionalnim običajima biće održano opelo i sve što ide zatim. Svi članovi naše porodice su u toku i prisustvovaće tom danu, kao i svi oni bliski ljudi koji to budu želeli. Bata će konačno počivati pored Lule, kao što su želeli.
View this post on Instagram

A post shared by Velimir Bata Živojinović (@batazivojinovic)

IZVOR: IG / @batazivojinovic

Bata Živojinović je rođen 1933. godine. Smatra se najpoznatijih glumcem sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Karijeru na velikom platnu započeo je 1955. godine i igrao u više od 350 filmova, zbog čega važi za domaćeg glumca sa najviše filmskih uloga. Uloga u čuvenom filmu Valter brani Sarajevo donela mu je veliku popularnost u Kini. U nekoliko mandata bio je narodni poslanik.

Autor: redportal.rs