Najmlađi dobitnik Dobričinog prstena i prvi koji je priznanje dobio posthumno 😔

Izložba Nebojša Glogovac (1969-2018) iz pozorišnog albuma otvorena je u Muzeju pozorišne umetnosti Srbije, a svi zainteresovani će moći da je obiđu do kraja maja.

Izložbu čiji je autor Mirjana Odavić je 12. decembra prošle godine otvorila Tamara Vučković Manojlović, direktorka Jugoslovenskog dramskog pozorišta čijeg je ansambla bio član glumac Nebojša Glogovac.

Ekipa Red TV-a je posetila izložbu i razgovarala sa autorkom izložbe o najmlađem dobitniku Dobričinog prstena, najprestižnijeg domaćeg glumačkog priznanja.

Ova izložba pripada našem ciklusu posvećenom dobitnicima Dobričinog prstena, nagrade koju dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije za životno delo. On je najmlađi dobitnik, ali i prvi koji je to dobio, nažalost, posthumno.

IZVOR: YT / Red TV

Izložba prati isključivo pozorišni život Nebojše Glogovca, odnosno njegove 34 uloge koje je ostvario u pozorištu. Autorka izložbe je istakla:

Fotografi su zaista hvatali svu tu njegovu ekspresiju koja se vidi na njegovom licu. Tako da sam imala i veliki posao i veliko zadovoljstvo da izaberem one fotografije koje će pokriti sve te njegove različitosti koje je on pružao nama sa pozorišne scene.

Mirjana Odavić podseća na važnost čuvanja sećanja na pozorišne stvaraoce i podseća da će Muzej pozorišne umetnosti Srbije sledeće godine proslaviti 75. godišnjicu postojanja i rada:

Mi smo, sa naše strane, želeli da damo jedan mali doprinos i obeležimo 5 godina od smrti. Svakog meseca puštamo i po snimak jedne predstave.

Autor: redportal.rs