Drugstore, Macadam Mambo i Floating Bstrd udružuju snage i otvaraju novi klub u Beogradu 💪

Beograd ovog vikenda dobija novi klub KARMAKOMA! Prostor koji je do sada bio poznat kao letnja bašta kluba Drugstore dobija novo ruho i donosi programski obrt na noćnoj sceni Beograda. Iza ideje stoji tim kluba Drugstore, osnivač Macadam Mambo lejbla, Sacha Mambo i čuveni grafički dizajner iz Beograda Marko Vuleta Đukanov, poznatiji kao Floating Bstrd.

Beograđani Drugstore poznaju kao hram andergraunda. Sa svojih 5 bina publici pruža utisak da su od partija do partija u drugom klubu. Sada, jedna od tih 5 bina započinje solo karijeru kao Karmakoma i u tome će joj programski pomoći naslušani Sacha Mambo, osnivač Macadam Mambo lejbla iz Liona koji više od deceniju predstavlja jedno od najuticajnijih imena na francuskoj andergraund sceni. Njima se u ovoj akciji pridružuje i Marko Vuleta Đukanov, grafički dizajner čiji se radovi nalaze na zidovima i u galerijama i prodavnicama ploča širom sveta.

Od ovako moćne ekipe se očekuje mnogo, od savršenih plakata, još boljih bukinga do potpuno novog enterijera, a da su odmah ubacili u 5. brzinu govori i program za mesec otvaranja koji su objavili u celosti i koji donosi mnogo beogradskih premijera, kao i reprize nekih od nezaboravnih nastupa koje je Drugstore video.

Na žurci otvaranja vas očekuje novopečeni ugostitelj Sacha Mambo uz dvojicu Italijana Francesca Farfu i Stevea Pepea. Drugu noć otvaranja nosiće Holanđanka Mayo i jedan od Drugstore-ovih omiljenih di-džejeva nove generacije, Matej Rusmir. Vikend otvaranja je veoma ujednačen kada je reč o klupskom zvuku tako da očekujte mnogo hausa, trensa, i EBM-a.

Foto: KARMAKOMA /KARMAKOMA

Drugi vikend, 10. novembra, slušaćemo novopečene mladence Rabiha Beainija i Marylou kojima će se na Morphine Label žurci pridružiti rezident Drugstore-a Edin. Rabih Beaini je (sa velikom lakoćom ovo izgovaramo) jedan od najuzbudljivijih didžejeva na svetu. Iz folka i free jazz-a prelazi u najoštriju elektroniku bez muke i takvi trikovi su mu doneli status čarobnjaka. Ovo će mu biti četvrto gostovanje u Drugstore režiji. Dan kasnije nastupaju osnivačica Narr radija, Babyschön, i rezident Lifta Nevena Jeremić. Ljubitelji diska i hausa, ovo veče je za vas!

U petak, 17. novembra nam u goste dolaze Švajcarci Agonis i Garçon koji će predstaviti svoj lejbl Amenthia. Poznavaoci savremenog tehna kažu da ih je ovaj buking najviše iznenadio i obradovao. U subotu 18. novembra gostuje legenda francsuke leftfield scene i osnivač Tigersushi lejbla Joakim. Njemu će se na bini pridružiti Stellarcompanion. Baš kao i njegova koleginica na partiju, koja vreme deli između slikanja i didžejinga, tako i Joakim radi na tromeđi muzike, mode i umetnosti.

Foto: KARMAKOMA /KARMAKOMA

Poslednji vikend u novembru će otvoriti dvoje lokalaca Ali Güney i Maria Karan, a dan kasnije, 25. novembra, Apgrade preuzima klub i dovodi dugoočekivani nastup jednog od najtraženijih didžejeva njegove generacije Objekt-a. Iste večeri očekujte i nastupe Stevie Whisper-a i Tadi.

Program svedoči ne samo o sjajnom odabiru gostiju već i o još boljem uparivanju sa domaćim didžejevima! Uz to, jedva čekamo da vidimo kako će enterijer ispratiti identitet kluba koji je postavio Floating Bstrd. Očekujemo mnogo betona i lukova ali jedno je sigurno, Karmakoma neće ličiti na prostor koji ste poslednji put zatekli na istom mestu.

Autor: redportal.rs