Francuska počasni gost 💖

Međunarodni sajam knjiga u Beogradu počinje danas, a prema najavama organizatora, na manifestaciji koja traje do 29. oktobra učestvovaće više od 400 direktnih i skoro isto toliko indirektnih izlagača iz zemlje i inostranstva. 📚📚📚

Svečano otvaranje predviđeno je za 18.00 časova, a sajam će otvoriti pisac i izdavač Vladislav Bajac. 🧐

Koordinatorka projekta Ljiljana Šoškić je kazala je da na 66. Sajmu knjiga, čiji je slogan Živele knjige, posetioce u Halama 1, 2 i 4 očekuje oko 500 programa, da će 26. oktobar biti Školski dan, kao i da će tada biti dodeljene sajamske nagrade najboljim izdavačima.

- Nadamo se da će poseta prevazići prošlogodišnju - navela je Šoškić.

Predsednik odbora Sajma knjiga akademik Dušan Kovačević je istakao da je za njega sajam jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija, istakavši da oko 200.000 ljudi dolaze u ovim teškim vremenima da kupe ili pogledaju najnovije naslove.

Foto: Unsplash.com/Mikołaj

Ocenivši da Francuska kao zemlja počasni gost dovodi svoju reprezentativnu selekciju pisaca, poznatih u svetu, Kovačević je dodao i da je interesovanje za 66. Sajam izuzetno, što zna na osnovu prijatelja koji su mu se javili i koji će doputovati, piše Tanjug, prenosi Pink.rs.

Savetnik za kulturu ambasade Francuske i direktor Francuskog instituta Stanislas Pjere je ponovio da je velika čast što će njegova zemlja biti počasni gost Sajma knjiga, i da će Francuska na svom štandu imati puno dešavanja, u okviru programa koji je lep i bogat, sa oko 50 događaja.

Umetnička direktorka Sajma knjige Sanja Milić je podsetila da na sajam dolaze i pisci Žoao Tordo iz Portugalije, Kejt Mos i Sajmon Sibag Montefjore iz Velike Britanije.

Autor: Pink.rs / Redportal.rs