Poslednja 2 projekta snimljena u Srbiji 🎬

Prošlo je tri godine od smrti legendarnog britanskog glumca Džona Čalisa, najpoznatijeg po ulozi bogatog prodavca polovnih automobila Terensa Obrija Bojsija u kultnom sitkomu Mućke.

Čalis je rođen 1942. godine u Bristolu, a ostrastao je u jugoistočnom Londonu. Njegov otac Alek bio je službenik u Admiralitetu, dok je majka Džoan bila vozač hitne pomoći i amaterska glumica. Najpre je radio kao agent za nepretnine

Glumom je počeo da se bavi sa 22 godine. Uglavnom je igrao u televizijskim serijama. Najveću popularnost donela mu je uloga Bojsija, skorojevića i masona koji u Pekamu preprodaje polovne automobile, a koji je brzo postao jedan od omiljenih likova serije Mućke.

IZVOR: YT / Wolf Entertainment

Igrao je u svega nekoliko filmova. Poslednji film snimio je 2020. godine. Reč je o filmu Bojsi u Beogradu, dokumentarnom filmskom putopisu o glavnom gradu Srbije. Takođe, njegova poslednja uloga iste godine bila je u 1352. epizodi serije Državni posao, gde se pojavljuje upravo kao Bojsi, u još jednom pokušaju da Đorđu Čvarkovu proda polovni automobil, ovoga puta čuveni žuti trotočkaš braće Troter.

Bio je strastveni navijač Arsenala, ali i Crvene zvezde. Preminuo je u snu 19. septembra 2021. godine od posledica kancera.

IZVOR: YT / Državni posao

Autor: redportal.rs