Kao kompozitor Marko je četiri puta učestvovao na nacionalnom izboru za pesmu Evrovizije. 🎼

Posle 20 godina duge profesionalne karijere autora muzike, tekstova i aranžmana nekih od hitova pop i narodne muzike Marko Nikolić je izdao novi album Dođi da te volim na kome predstavlja 10 pesama punih ljubavi, romantike i nežnih nota.

Foto: Amir Hamzagić/Amir Hamzagić

Promociji albuma su prisustvovale zvanice iz sveta muzike, saradnici, porodica i prijatelji, a Marko je sa svojim bendom uživo izveo pesme sa novog albuma među kojima je pored naslovne numere Dođi da te volim najveću pažnju izazvala pesma Čaroban dan. Marko se potpisuje kao autor muzike, teksta i aranžmana na većini pesama, a kao autori teksta se pojavljuju i Marina Tucaković, Saša Milošević Mare, Biljana Spasić i Nada Bučević.

Pored sjajnih tekstopisaca, Marko je na snimanju pesama okupio i renomirane muzičare iz Londona, Njujorka, Rima, Berlina, Beograda i Zagreba, a album Dođi da te volim je delom miksan i masterovan u čuvenom studiju Abbey Road u Londonu, gde je u maju mesecu snimljena i Live verzija albuma.

Foto: Milan Mihajlović/Milan Mihajlović

Muzičku karijeru je započeo još kao dete kada je sa sestrom Majom nastupao na brojnim dečjim festivalima i osvojio mnoge nagrade širom bivše Jugoslavije. 1997. godine započinje studije u Gracu, gde je i diplomirao na odseku Džez i solo pevanje. Od tada aktivno komponuje i piše tekstove za neke od naših najvećih zvezda poput Dragane Mirković, Dejana Matića, Bobana Rajovića, sestru Maju Nikolić i mnoge druge, a njegova muzika potpisuje i brojne TV spotove i dokumentarne filmove. Posebno je ponosan na muziku za dokumentarni film o kraljevskoj porodici i dvorcu Vaduz u Lihtenštajnu.

Foto: Milan Mihajlović/Milan Mihajlović

Kao kompozitor Marko je 4 puta učestvovao na nacionalnom izboru za pesmu Evrovizije, a 2021. godine je nastupio i kao solista sa pesmom Dođi da te volim. Nastupao je kao solista na mnogim festivalima, kao i 2 puta na Evroviziji kao prateći vokal 2015. godine u Beču i 2017. godine u Kijevu.

Foto: Milan Mihajlović/Milan Mihajlović

Promocija albuma u Beogradu je bila prva u nizu, a do kraja godine će biti održane i promocije u Zagrebu, Skoplju i Sarajevu.

Spotove u Hd rezoluciji možete pogledati ovde.

Hi Res fotografije autora Mirka Tabaševića možete videti ovde.

IZVOR: YT / MARKO NIKOLIĆ

Autor: redportal.rs