Takmičenje tamburaških sastava održaće se u subotu, sa početkom u 21.00 sati

Svetski tamburica fest održaće se u Novom Sadu od 14. do 17. septembra, a organizatori kao posebnost ovog festivala ističu promenadu tamburaških orkestara ulicama centra grada i najavljuju takmičenje u kom će se orkestri predstaviti sa tradicionalnim pesmama ali i novim autorskim kompozicijama.

Kako je objavljeno na sajtu organizatora festivala Tamburica fest, prvog dana od 18.00 sati održaće se tamburaška promenada - parada fijakera a zatim posetioce očekuje tamburaško kafansko veče do 23.00 sata.

Svečano otvaranje rezervisano je za drugi dan festivala, petak, koncertom Gradskog tamburaškog orkestra Branko Radičević iz Rume i mešovitog hora Gimnazije Јovan Јovanović Zmaj iz Novog Sada.

Iste večeri, od 21.00 sati biće takmičenje za izbor najlepše nove pjesme 2023. godine Tamburaška mondovizija, a do kraja večeri najavljena je ceremonija dodjele nagrada i muzički koncert.

Takmičenje tamburaških sastava održaće se u subotu, sa početkom u 21.00 sati a učestvuju mali tamburaški sastavi iz šest zemalja.

Posljednjeg dana festivala, biće održana promocija zbornika stručnih radova Svjetske tamburaške organizacije.

- Tamburica fest posjeduje jedinstvenu koncepciju i kulturnu misiju afirmisanja tamburaške muzike i tamburice kao instrumenta, ali i negovanja tradicije, saradnje i prijateljstva umjetnika na internacionalnom nivou. Posebnost festivala čini promenada tamburaških orkestara ulicama centra grada, a njegovu okosnicu takmičenje gdje se orkestri predstavljaju sa tradicionalnim pjesmama, ali i autorskim, novim kompozicijama - poručuju iz Turističke organizacije Srbije.

Autor: Tanjug