Nastupao je na ovogodišnjem Arsenal Festu u Kragujevcu

Popularni muzičar Zlatan Stipišić poznatiji kao Gibonni izjavio je za Tanjug da sebe zapravo ne smatra pop umjetnikom, iako mnogi smatraju da stvara muziku u tom žanru.

Gibonni je posle velikog koncerta u subotu veče na Glavnoj bini ovogodišnjeg Arsenal Festu u Kragujevcu, koji je okupio nekoliko hiljada posjetilaca i trajao gotovo dva sata, rekao da muzika koju stvara ima možda pop melodiju, ali da definitivno nije pop. 

- Evo, sama reč 'pop' znači popularno, dakle - popularna muzika. Onda bi i jedna Nirvana mogla biti pop muzika koliko su bili popularni. Zato bih ja odbacio taj izraz 'pop'. Postoji neka muzika koja je rađena da bi se ljudima dopadala, ima puno rok muzike i panka koji je ustvari pop, jer je kreiran da se dopadne - naglasio je Džiboni.

Kaže da na njegove koncerte dolaze ljudi koji zaista imaju otvoreno srce da do njega dopre i da je model ponašanja kod njegove publike veoma otvoren, jako pitom i dobronamjeran. Ja sam jako ponosan da ih moja muzika uspjeva kupiti - rekao je Gibonni.

Muzičar iz Splita je veoma lako posljednjih godina uspjevao da više puta rasproda koncerte u Beogradu - Sava centar, Beogradsku Arenu (sada Štark Arena), ali i mjesta u Vojvodini, dok je u Kragujevcu na Arsenal Festu nastupio sinoć drugi put, nakon devet godina, prenosi Tanjug.

- Sve je to za mene ista publika koju sam maloprije opisao u svim vašim gradovima po Srbiji. Jedino bude drugačiji prostor, koji dozvoljava neke promjene. Ako je prostor za svirku manji, onda neke pjesme mijenjamo u hodu. Evo sad večeras sebi sam dozvolio da produžimo nastup. Iako nije mali prostor na Arsenal Festu, mi smo dobili manju minutažu od one na koju smo navikli, tako da sam zamolio organizaciju za produžetke i dobili smo još 12 minuta, da ipak ne naljutimo druge kolege iza nas - naglasio je Gibonni.

Autor: Tanjug AP