Knjiga dokazuje da je autor i pre skoro 100 godina posedovao nezajažljivu psihološku radoznalost i brutalnu iskrenost

U okviru edicije Klasici svetske književnosti izdavačka kuća Laguna izdala je i knjigu Dvadeset četiri časa iz života jedne žene i druge priče austrijskog autora Štefana Cvajga.

Ova knjiga dokazuje da je autor i pre skoro 100 godina posedovao nezajažljivu psihološku radoznalost, brutalnu iskrenost i vrhunsku nepristrasnost.

Cvajg je uživao fanatičnu odanost čitalaca i divljenje Hermana Hesea. Književni naslednik Čehova, Konrada i Mopasana, sa primesom Šopenhauerovog senzibiliteta, ovaj austrijski pisac važio je između 1920. i 1940. godine za jednog od najpoznatijih, najprevođenijih, najčitanijih pisaca u Evropi.

Sedam odabranih priča u ovoj zbirci istinski su dragulji koji otkrivaju prefinjenog pripovedača i majstora u predstavljanju istančanih psiholoških portreta.

Od bojazni pred nepoznatim, održavanja porodične zablude koja obezbeđuje svim članovima goli opstanak, preko fascinantne priče o spasavanju posrnule duše u naslovnoj pripoveci, do fatalnog saznanja o ljubavi jedne neznanke i raskrinkavanja bračnih tajni, svaka priča izaziva buru osećanja i navodi na duboko razmišljanje o slojevitosti našeg postojanja.

Knjigu Dvadeset četiri časa iz života jedne žene i druge priče možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Autor: redportal.rs