Džafa Mur rekao i da legenadrni lik takođe ne može biti ni žena

Sin jednog od legenrnih glumaca koji su tumačili lik Džejmsa Bonda (po mnogima najšarmantniji), Rodžera Mura, jasno je rekao da agenta 007 nikada ne bi trebalo da igra glumac koji ne dolazi iz Velike Britanije.

U intervjuu za britanski Ekspres, Džofri Mur, poznatiji kao Džafa, bio je vrlo izričit po tom pitanju.

- Sjedinjene države definitivno imaju dosta talentovanih glumaca, ali Džejms Bond prosto mora da bude iz Engleske. Smešno je i pomisliti da Bond bude Amerikanac. Znate, čak i ako bi neko imao besprekoran naglasak, on ujedno mora biti i Britanac. To je prosto engleska franšiza - istakao je on, uporedivši fiktivnog agenta sa crvenim telefonskim govornicama i frazom 'Za njegovo veličanstvo, kralja'.

Rodžer Mur je bio treći glumac koji je tumačio kultnog britanskog tajnog agenta, a igrao ga je u sedam igranih filmova između 1973. i 1985. godine, tako da je ušao u istoriju kao jedan od najboljih glumaca ikada koji je tumačio britanskog agenta 007.

Foto: LADBible/United Artists

Poslednji u nizu koji je tumačio Bonda bio je britanski glumac Danijel Krejg, koji je nakon zadnjeg filma takođe govorio na ovu temu, između ostalog, i kojeg pola treba da bude sledeći.

O tome se izjasnio i Džafa u istom intervjuu, kratko rekavši da žena kao Džejms Bond ne bi funkcionisala.

- Mislim, ona bi mogla biti 006, 008 ili 009... Ali ne 007 - zaključio je on.

Bilo kako bilo, bez obzira na Džafino mišljenje o liku, koji je prvobitno kreirao Ian Fleming, snimanje novog filma se još uvek ne uzima u obzir, budući da je glavna producentkinja Barbara Brokoli nedavno za britanski portal LADBible rekla da nema ni scenarija za novi film, a kamoli razmišljanja o novoj glumačkoj ekipi.

Tako da, za sad nam samo ostaje da čekamo.

Autor: LADBible