Kraljica komentarisala mračno i tmurno vreme napolju, ali je delovala "veoma dobro raspoložena"

Poslednju fotografiju pokojne Engleske kraljice Elizabete Druge snimila je u prostoriji za prijem u škotskoj letnjoj rezidenciji kraljevske porodice - zamku Balmoral, Džejn Barlou. Fotografija je snimljena dva dana pre smrti najdugovečnijeg monarha u britanskoj istoriji.

Džejn Barlou podelila je svoja sećanja na taj dan. Ona se prisetila da je kraljica izgledala "veoma srećno" i da je bila "veoma nasmejana" uprkos lošem zdravlju.

- Kada sam ušla u sobu sa kraljičinom sekretaricom za štampu, bila je veoma nasmejana, a zatim je prešla preko sobe u poziciju za slikanje i bilo je malo vremena. Neposredno pre nego što je nova premijerka ušla u sobu, imala sam nekoliko trenutaka sa Njenim Veličanstvom i tada sam napravila tu fotografiju - ispričala je Džejn, prenosi Istorijski zabavnik.

Na slici je prikazana kraljica koja stoji ispred kamina i drži štap. Nosila je tartan suknju sa košuljom i džemperom, i naravno svoju kultnu lakiranu torbicu. Iako su njeni spori pokreti i ruke u modricama bili zabrinjavajući, ogroman osmeh na njenom licu govorio je drugačije.

- Fotografija uopšte nije bila izrežirana, to je bio samo lep prirodni trenutak kada je ona podigla pogled i nasmešila se - rekla je Barlou.

Barlou je takođe ispričala da je kraljica komentarisala mračno i tmurno vreme napolju, ali je delovala "veoma dobro raspoložena".

- Dobila sam mnogo osmeha od nje tog dana - priseća se.

Istorijska fotografija je pomogla da se svet uveri da je poslednji dan kraljice na dužnosti bio srećan, proveden u dobrom društvu na njenom omiljenom mestu - dvorcu Balmoral. Kraljica Elizabeta Druga umrla je uveče 8. septembra 2022. okružena porodicom. Imala je 96 godina i bila je najdugovečniji monarh u istoriji Velike Britanije.

Autor: redportal.rs