Izgleda da će svetski poznata evropska kuhinja, posebno neprikosnovena italijanska i francuska, dobiti novi sastojak. Agencija Evropske unije za prehranu je aminovala konzumaciju crva i korišćenje svih sporednih proizvoda nastalih od njih.
Agencija, kojoj je sedište u Parmi, objavila je naučnu analizu prošlog meseca, koja se tiče sigurnosti konzumacije sušenih žutih crva. Po svim stavkama, crvi su dobili prolaz. Istraživači su izjavili da su crvi, ili konzumirani celi ili u formi brašna, hrana prebogata proteinima i poželjan sastojak u drugim jelima.
Alergijske reakcije mogu nastati posebno u zavisnosti od tipa hrane kojom su hranjeni crvi, ali uopšteno hrana je sigurna.
Ovime je i EU sada stala iza crvića, kao što je i UN. Organizacija UN za hranu i poljoprivredu je još 2013. pokušavala da pogura konzumaciju buba kao formu hrane visokog proteinskog sadržaja, niske sadržine masti, odlične za konzumaciju kako kod ljudi tako i kod životinja. Nadasve hrana ima pozitivni otisak po prirodnu sredinu i pomoći će u ishrani gladnih ljudi na Zemlji.
KEČAP RIMSKOG CARSTVA za kojim su ludeli svi 🤮
Sveta Koka-Kola starih Grka? 😏
TEKILA kao gorivo? 😃
Eko-tehnologije: GENERISANJE ELEKTRICITETA IZ VAZDUHA 🧐
Autor: phys.org / redportal.rs