Prosečna cena svake torte u obliku plemićke haljine kreće se između 140 dolara i 200 dolara

Nguyen Vu Hoang Anh, jedan od najtalentovanijih i najkreativnijih umetnika torti u Vijetnamu, postao je poznat po svojim jedinstvenim tortama u obliku minijaturnih aristokratskih haljina, koje su izrađene sa zapanjujućim detaljima, uključujući sitne nabore i pregibe.

Tridesetčetvorogodišnji Nguyen Vu Hoang Anh dugo je bio poznat kao jedan od najboljih umetnika torti u Vijetnamu. Iako su njegovi neverovatno realistični cvetovi od fondana i besprekorno složene torte uvek impresionirali, tek su njegove prepoznatljive torte u obliku aristokratskih haljina privukle veliku pažnju i pohvale na društvenim mrežama. Ove izuzetno detaljne torte napravljene su od slojevitog biskvita, spojene puter kremom i čokoladom, a prekrivene su obojenim fondanom koji je ručno oblikovan u stil evropskih aristokratskih haljina inspirisanih baroknim dobom.

IZVOR: YT / Báo Điện Tử VnExpress

Nguyen Vu Hoang Anh je počeo da radi na tortama u obliku haljina pre nekoliko godina kao lični izazov. Kao stručnjak za oblikovanje fondana u cvetove, listove biljaka, pa čak i crtane likove, brzo je shvatio da su mu potrebne dodatne veštine kako bi stvorio realistične jestive haljine, posebno one raskošne, iz baroknog perioda.

- Da bih napravio realističnu haljinu, morao sam da istražim sve, od načina na koji se tkanina naborava, kako da oblikujem ivice, suzim struk, ušijem dugmad, pa zatim prilagodim ove tehnike materijalima koji se koriste za izradu torte - rekao je Hoang Anh.

Oblikovati fondan tako da izgleda kao meka tkanina nije lak zadatak, pa Hoang Anh obično provede između 3 i 5 dana da završi jednu od svojih prepoznatljivih torti u obliku aristokratske haljine. Svaki detalj je ručno izrađen, od nabora na haljinama do sićušnih aksesoara i završnog sloja boje. Ovaj mukotrpan proces značajno utiče na krajnju cenu ovih jestivih umetničkih dela.

- Prosečna cena svake torte u obliku plemićke haljine kreće se između 3,5 miliona VND (oko 140 dolara) i 5 miliona VND (oko 200 dolara), u zavisnosti od složenosti i dizajna. Ovo je ručno izrađen proizvod, svaki detalj je pažljivo urađen, pa je cena viša nego kod običnih torti - rekao je Hoang Anh.

Autor: Redportal.rs