Optuženi su i koautori pesme Gregori Hajn i Majkl Polak

Kompanija Tempo Music Investments tužila je američku pevačicu Majli Sajrus zbog kršenja autorskih prava, navodeći da je u hit singlu Flowers iz 2023. kopirala delove pesme Bruna Marsa iz 2013. When I Was Your Man.

U tužbi koja je u ponedeljak podneta federalnom sudu u Los Anđelesu tvrdi se da pesma Flowers sadrži sekvence pesme Bruna Marsa.

Optuženi su i koautori pesme Gregori Hajn i Majkl Polak, kao i Soni mjuzik pablišing, Epl, Target, Volmart i druge kompanije za distribuciju Flowers, prenosi Gardijan.

- Svaki obožavalac 'When I Was Your Man' Bruna Marsa zna da pesma Majli Sajrus nije postigla sav taj uspeh sama. 'Flowers' duplira brojne melodične, harmonske i lirske elemente 'When I Was Your Man', uključujući dizajn zvuka i sekvencu stiha, povezujuću bas liniju, određene taktove hora, određene pozorišne muzičke elemente, elemente teksta i specifične akorde - navodi se u tužbi.

Sam Bruno Mars nije naveden kao tužilac, a Tempo Music navodi da poseduje deo autorskih prava za njegovu pesmu, kupljen od koautora Filipa Lorensa.

Takođe, kompanija zahteva odštetu čiji iznos tek treba da se utvrdi, kao i da se Sajrus zabrani da reprodukuje, distribuira ili javno izvodi pesmu.

Sajrus je sa pesmom Flowers na ovogodišnjoj ceremoniji osvojila prvi Gremi za najbolji pop solo nastup. Pesma je prošle godine provela osam nedelja na prvom mestu u SAD i 10 nedelja u Velikoj Britaniji.

Autor: Tanjug AP