Ovo pravilo poštovali su i Hari i Vilijam

Pravila u kraljevskoj porodici nisu retkost, ali u moru onoga što prinčevi i princeze moraju da poštuju, jedno se posebno izdvaja baš iz razloga što je u isti mah i opravdano, i bizarno. 😏

Ono što su nekada morali da poštuju Vilijam i Hari, sada čeka i princa Džordža i princezu Šarlot, a kasnije i Luija.

Naime, kada princ Džordž bude napunio 12 godina, on potencijalno više neće smeti da putuje sa ocem i sestrom. 

Upravo je i Vilijamu sa 12 godina bilo zabranjeno da putuje sa ocem ili mlađim bratom, a sada isti scenario čeka i njegovu decu. 

Kako je danas Džordž treći u redu za tron, a Šarlot četvrta, pravilo je način da se spreči da se loza ugasi i tako ugrozi tron ukoliko dođe do nesreće.

Foto: SHUTERSTOCK

Vest o neobičnom pravilu otkrio bivši pilot kralja Čarlsa, Grejem Lori uoči 11. rođendana princa Džordža koji je 22. jula.

- Leteli smo svi zajedno sa sadašnjim kraljom Čarlsom i Dajanom i prinčevima Vilijamom i Harijem, sve dok princ Vilijam nije napunio 12 godina. Posle toga je morao da ima poseban avion i mogli smo da letimo svo četvoro zajedno samo uz pismenu dozvolu Njenog Veličanstva - rekao je Grejem Lori, kako piše Mondo.

Ako se istorija ponovi, to znači da će od sledeće godine princ Džordž leteti odvojeno od svog oca i mlađeg brata i sestre, prenosi Independent.

Međutim, pojavio se i izvor koji navodno tvrdi da princeza Šarlot i princ Lui možda neće postati članovi kraljevske porodice i da će im biti dozvoljeno da putuje sa svojom bratom, sestrom, ocem i majkom.

Prema izvoru koji je navodno radio u Bakingemskoj i Kensingtonskoj palati kao osoblje, to će biti urađeno u okviru radikalnih planova za preoblikovanje britanske monarhije kada se Vilijam i princeza Kejt popnu na tron.

Foto: zena.blic.rs

- Predloženo je da princeza Šarlot i princ Lui mogu da biraju šta će da rade sa svojim životom u budućnosti. Oni će biti ohrabreni da biraju i ne postanu članovi kraljevske porodice - rekao je insajder za The Daili Beast.

Bivši kraljevski službenik je, međutim, priznao da to jednostavno neće biti opcija za princa Džordža.

- Izloženi su minimalnom mogućem publicitetu, a to je smišljena strategija da se Šarlot i Lui sami odaberu za sudbinu - naveo je insajder.

Autor: Mondo