Zbirka našeg najpoznatijeg pisca horora 👻

Priče strave i fantastike Od šapata do vriska Gorana Skrobonje biće predstavljene u ponedeljak 22. aprila u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC. O ovoj knjizi će, pored autora, govoriti i prof. dr Aleksandar Jerkov, književni kritičar, i Dubravka Dragović Šehović, urednica izdanja.

Zbirka našeg najpoznatijeg pisca horora sastavljena je od efektnih, majstorski napisanih priča koje prikazuju Srbiju u nekom drugom vremenu punom vampira, mutanata, ucenjivača, manijakalnih serijskih ubica, ukletih splavova, liftova koji voze u drugu dimenziju, krvavih kompjuterskih igrica… Sve je tako blisko, prepoznatljivo, a ujedno neverovatno mračno i jezivo.

Skrobonja je rekao:

Zahvaljujući Laguni, nove generacije čitalaca u prilici su da se upoznaju sa knjigom koja je – pre bezmalo trideset godina – potpuno promenila recepciju domaće žanrovske književnosti. U zbirci ’Od šapata do vriska: Priče strave i fantastike’ sakupljene su priče mladog, buntovnog, beskompromisnog i pomalo drskog ljubitelja horora željnog i spremnog da svoju fascinaciju ovim žanrom podeli sa našim čitaocima.

Foto: laguna.rs

Autor: laguna.rs