Tokom više od četrdeset godina novinarskog posla, Petrović je sretao svakakve ljude i svašta video, pa rešio da sva iskustva pretoči u knjigu

Promocija knjige Srce crnog goluba: Istina o magijskim obredima u Srbiji Momčila Petrovića će biti održana u utorak 14. novembra, i to od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.

O ovom jedinstvenom svedočenju o tajnim i jezovitim ritualima u Srbiji će, pored autora, govoriti pisac, pesnik i urednik portala Nauka na sajtu telegraf.rs Andrija Ivanović, ali i urednica knjige Dubravka Dragović Šehović.

Knjiga predstavlja rad višestruko nagrađivanog novinskog reportera, a uknjizi on praktično iz prve ruke opisuje obrede koje vračare, crkvena lica, ali i bezbednosne službe izvode daleko od očiju javnosti. 😲

Kako sam kaže, tokom više od četrdeset godina novinarskog posla, Petrović je sretao svakakve ljude, svašta video, tako da je ova dokumentarno štivo, te se ne treba smatrati za roman o paranormalnim pojavama.

Zanimljivo je da je, između ostalog, autor prisustvovao nekim magijskim obredima koji se obično vrše daleko od očiju radoznalaca - gledao je probadanje mrtvaca za kojeg su seljani verovali da je vampir, bio svedok bacanja crne magije, potom prizivanja duhova koje izaziva jezu… ali je bio i na mestima na kojima su varani nesrećni i bolesni.

Na promociji će autor sa gostima pokušati da približi ono što je ukorenjeno u našoj tradiciji kao ostatak paganizma i da odgovori na pitanje zašto su i danas verovanja u natprirodno tako jaka.

Autor: redportal.rs