Duh je ismejan 😔

Prilikom gostovanja u emisiji Uranak, Mirjana Bobić Mojsilović je, između ostalog, govorila i o svom novom romanu Sazvežđe svitaca, koji se već 5 meseci nalazi na 1. mestu Lagunine Top-liste, ali i o tome kako mlađe generacije tek sada otkrivaju njene starije romane, kao što je npr. roman Glad. 📖

U razgovoru sa Jovanom Joksimović o veštačkoj inteligenciji i prednostima i manama koje nam ona donosi, Jovana je tada citirala rečenicu jednog IT stručnjaka 👇

Veštačka inteligencija nam donosi to da nećemo znati kako da vaspitavamo svoju decu zato što se pamet neće više ceniti, jer će pamet svi imati.

Nadovezujući se na ovu temu, Mirjana Bobić Mojsilović je skrenula pažnju i na slobodu misli i govora, rekavši tom prilikom da će uskoro biti slobodan samo onaj čovek koji kod sebe bude posedovao knjigu.

IT nema dušu, nema emociju i nikada je neće imati. Kada smo govorili o apokaliptičnom predviđanju koje mi danas živimo, o tome šta je đavo, e to je veštačka inteligencija. Do te mere će IT da ukine smisao života. Imala sam oduvek neku pamet da se odbranim od bilo kog, čak i najbolje prikrivenog nasilja prema otimanju slobode, a sloboda je najvažnija.

IZVOR: YT / K1 Televizija

Autor: redportal.rs