Nekima će biti potrebna pomoć 🤑

Stručnjaci napominju da o troškovima treba razmišljati unapred, a početak godine je posebno važan trenutak. A ako je verovati zvezdama, postoje određene metode štednje koje su delotvorne za svaki astrološki znak.

Ovan

Pravilo 30 dana

Strpljenje generalno nije vaša jača strana, ali predumišljanje i uzdržanost mogu vam pomoći da uštedite novac i napravite razliku između stvarne potrebe i privremene želje. Ako razmišljate da kupite nešto što vam nije neophodno za svakodnevno funkcionisanje, zapišite to i odložite listu na 30 dana. Ako za to vreme zaboravite na sve ili ustanovite da vam ne treba, uštedećete novac i zadržati kontrolu nad svojim finansijama.

Bik

Jedan dan u nedelji - nula potrošnje

Često znate kako čisto da trošite da biste zadovoljili svoje hirove, i zato vam je preporučljiv izazov da odvojite jedan dan u nedelji za nultu potrošnju. Svakako će vam trebati plan unapred, posebno za pripremu hrane, ali potrudite se da ne potrošite ni centa ceo dan. Pokušajte da se saberete i vidite koliko zadovoljstva možete dobiti od onoga što već imate.

Blizanci

Poseban štedni račun

U zavisnosti od vaše ličnosti, ne bi bilo loše da razmislite o tome da svoj štedni račun potpuno odvojite od tekućeg računa. Na taj način ćete sebi jasno postaviti granice i stvoriti priliku da manje trošite, a možda i nešto uštedite.

Rak

Naručite namirnice onlajn

Rak često zna da utopi svoje emocije kroz hranu i tako troši novac na sve i svašta, iako za tim možda i nema toliko potrebe. Mnogi Rakovi vole da udovolje sebi i drugima pripremajući obroke, a naručivanje namirnica putem interneta vam omogućava da to i dalje radite, ali uz bolju kontrolu budžeta. Pored uštede vremena i energije, naručivanje unapred na internetu umesto u prodavnici štedi vas iskušenja da dodate više u korpu nego što vam je potrebno

Lav

Mesečni džeparac

Možda izgleda neobično, ali ako jednom mesečno odvojite određeni iznos za neku malu želju, to vam može pomoći da preuzmete kontrolu, obuzdate impulsivnu kupovinu i uštedite za ono što će vam zaista trebati.

Devica

Napravite svoj princip

Device su spremnije od bilo kog drugog znaka da ovladaju veštinom i ne plaćaju nekom drugom da to uradi umesto njih. Od YouTube tutorijala o poboljšanju doma do saveta za šivenje, lako možete da uradite bilo šta i uštedite novac u isto vreme.

Vaga

Pomoć prijatelja

Možete se osloniti na svoj instinkt da delite i trgujete sa drugima i kreirate plan odgovornosti za štednju. Pronađite nekoga kome verujete ili stručnjaka i u dogovoru sa njim napravite plan potrošnje. Vage uglavnom nisu sklone sukobima, pa neće biti problema čak ni ako ta osoba upozori da u nekom trenutku prelazite granicu.

Škorpija

Pravilo 50/15/5

Za Škorpije, mnogi finansijski stručnjaci preporučuju jednostavnu strategiju raspodele i planiranja prihoda – potrošite 50 odsto novca na potrepštine, pokušajte da uštedite 15 odsto i ostavite pet odsto za hitne, neplanirane troškove. Preostalih 30 posto možete potrošiti na šta god želite.

Strelac

Racionalno planirajte svoje troškove

Da li volite da putujete i za to vreme nađete nekoga da brine o vašem ljubimcu za novac? Razmislite o pristupačnijim opcijama ako ste često na putu, što je u vašoj prirodi. Oslonite se na pomoć prijatelja ili komšija ili da drugačije organizujete svoje planove.

Jarac

Razmislite o kupovini na drugačiji način

Jarčevi vole lepe stvari, veruju da se dobre stvari kupuju jednom i poslednje. Ali takođe biste mogli da potrošite manje i uštedite novac ako tražite lep zanimljiv komad, na primer, na buvljaku ili u starinarnici.

Vodolija

Racionalna potrošnja

Ne bi bilo loše da Vodolije više obrate pažnju na savete stručnjaka koji ističu male trikove koji mogu da uštede mnogo novca. Na primer, isključite male kućne aparate koje ne koristite stalno kada vam nisu potrebni. Dakle, uz nekoliko malih promena možete postići velike rezultate.

Ribe

Tuđi primer

Dobar vam je savet da se ugledate na one na društvenim mrežama koji su već na primeru pokazali kako da uštedite novac bez mnogo truda. Uvek kao sunđer upijate tuđe primere i tako ćete brzo savladati osnovne trikove, koji će vam pomoći da manje trošite.

Autor: zena.blic.rs