Donose uspeh, sreću, plodnost i hrabrost

Iako možda mislimo da još uvek imamo vremna do uskrsa, praznici nam velikom brzinom doleću u susret, te ovih dana biramo i pravimo dekoraciju za kuću, a vrlo je bitno da znamo koje simbole bi obavezno trebalo da imamo u našem domu, jer se veruje da donose sreću, mir i blagostanje, prenosi magazin.novosti.rs.

USKRŠNJI ZEC. Par belih zečeva u dnevnoj sobi mogu privući sreću, a čine i odličnu dekoraciju za predstojeće uskršnje svečanosti. Najbolje bi bilo da ih postavite i istočni deo doma - dnevnu sobu, trpezariju ili kancelariju.

BELI LJILJANI. Dugo i usko povezani sa Uskrsom, beli ljiljani predstavljaju čistotu, vrlinu, mir i božansku energiju. Stavljanje ljiljana na severozapadno područje bilo kojeg prostora može pomoći da privuče više ohrabrenja i mira u okruženje. Severoistok, područje poznato po duhovnom rastu, još je jedno prosperitetno područje za ove cvetove. LJiljani su takođe najpopularniji cvet povezan sa sahranama, simbolizirajući ponovno rođenje ili nevinost nakon smrti. Takođe su dobri za privlačenje uspeha. Prema Feng Šuiju, trebalo bi izbegavati ovo cveće u crvenoj boji.

UKRASI U OBLIKU JAJA. Uskrs ne možemo da zamislimo bez jaja, koja se smatraju zaštitnikom plodnosti. Stavljanjem jaja oko kuće možete učiniti okolinu ugodnijom. Pored toga, ukrasi u obliku jaja dobrodošli su svuda u kući tokom Uskrsa, oni smibolizuju porodični krug ili gnezdo u kome se članovi porodice osećaju sigurnima i spokojnima. Činiju sa jajnima postavite u zapadni deo doma, trpezariju ili dnevnu sobu.

JAGNJE. Jagnje simboliše samog Gospoda, rođenog u staji među jaganjcima, gonjenog od ljudi vučje ćudi. On je žrtveno jagnje koje je trpeljivo podnelo muke i smrt, i pobedonosno jagnje koje je Božje, na prestolu nebeskom. Kroz mnoga stoleća prozreo je vidoviti prorok Isaija strašnu žrtvu na Golgoti. On je video iz daljine Gospoda Isusa, vođenog na klanje kao što se jagnje vodi, jer ono se isto ponaša kao da ide na pašu: bez odbrane, bez uznemirenosti, bez zlobe. "Gle, jagnje Božje!", rekao je sv. Jovan Preteča. Hristos se često predstavlja i kao Dobri pastir koji pazi na svoje ovce, koje oslikavaju njegove verne sledbenike. Takođe, jagnjad se rađaju u proleće i označavaju nove početke. Figurice stavite u južni deo doma, u dnevnu sobu, trpezariju ili kancelariju.

Krst je osnovni simbol hrišćanske vere i bez njega ne možemo da zamislimo nijedna praznik. Isus je bio prikovan za krst i preminuo je na njemu, da bi nakon tri dana vaskrsnuo. Stavite ga u severozapadni deo doma, u trpezariju , kancelariju ili ga okačite iznad okvira vrata.

Sveća daje svetlo koje rasteruje tamu. Na Hristosa se isto tako gleda - kao na večno svetlo koje hrišćanima pokazuje put od smrti do večnog života.Prema savetima Marie, postavite ih u severoistočni deo doma.

GRANČICE PALME, MASLINE, ZELENA TRAVA I LIŠĆE. Predstavljaju simbol mira. Zelenim grančicama ukrasite jugoistočni deo doma, odnosno prostoriju u kojoj najviše boravite.

Autor: magazin.novosti.rs