Statistika kaže ‼👌

Bilo da ste autoritativni Ovan ili brižni Rak, svaki horoskopski znak ima svoje najatraktivnije osobine. Astrološka merenja mogu predvideti skoro sve, od vaše romantične kompatibilnosti do zdravlja. Ali kada je u pitanju inteligencija, koji znak ima najviše mozga? Otkrili smo koji je najpametniji horoskopski znak.

Blizanci

Već od ranog detinjstva Blizanci pokazuju svoju inteligenciju i duhovitost. Gotovo da nema posla koji oni ne mogu da obavljaju a znatiželja ih tera da sve probaju. I u svemu postižu izvanredne rezultate jer su preduzimljivi i snalažljivi.

Da su najinteligentniji znak u horoskopu potvrđuje i činjenica da je najveći broj nobelovaca rođen u ovom znaku: Nobelovu nagradu dobilo je 97 Blizanaca, uključujući i Boba Dilana. Astrolozi kažu da njihovu inteligenciju određuje Merkur koji vlada njihovim znakom.

Često se ističu i njihove negativne strane: znaju da budu dvolični i sebe stavljaju na prvo mesto. Ali isto tako se mora priznati da su veoma zabavni, znaju da naprave dobru atmosferu u društvu i uvek se nalaze prijateljima u nevolji.

Vodolija

Vodolije imaju tendenciju da filtriraju skoro sve kroz svoj intelektualni um. Oni su u stanju da se distanciraju od svake situacije, što im olakšava pronalaženje rešenja. Poznati su po tome što su uravnoteženi, inventivni i hladne glave, ali i po širokom umu i prihvatanju ideja i koncepata iz drugih izvora. Pod upravom Saturna, Vodolija je znak koji nikada neće propasti. Nikada nisu oni koji prate gomilu ili grupu, a njihova sloboda ih podstiče da imaju jedinstvene ideje bez premca. Toliko su hrabri da sanjaju izvan okvira i ponekad ih to čini istaknutim političarima, zato spadaju u najpametniji horoskopski znak.

Ovaj horoskopski znak je najbolji u svemu što radi. Bez obzira da li rade volonterski ili prisustvuju važnoj poslovnoj konferenciji, oni će biti uspešni. Njihov oštar um i dobar smisao za humor mogu ih izvući iz svake teške životne situacije.

Uvek su kreativni, drugačiji i originalni. Vole komunikaciju i uživaju u razgovoru sa ljudima od kojih mogu nešto naučiti. Mogu biti vrlo logični i objektivni i uvek su hladne glave kada treba da pronađu rešenje. Sve ove karakteristike čine ih jednim od najpametnijih od svih horoskopskih znakova.

Škorpija

Jedan od najmanje pričljivih, a ipak najpametnijih znakova Zodijaka. Oni malo pričaju, ali šta god da rade, to je na mestu i na visini zadatka. Škorpija je jedna od najzanimljivijih vrsta ljudi i ponekad se toliko izgubimo u tome da zanemarimo kvalitete koje ovaj znak poseduje. Škorpije donose mudre odluke, a ako su ipak pogrešili preduzimaju sve potrebne mere da poprave stvari. Škorpije imaju neobičnu želju za znanjem i stalno pokušavaju da nauče nove stvari o svemu i svačemu.

Autor: Pink.rs