I možda se neće dopasti mnogim ženama 🤔

Ruski psiholog Mihail Litvak jedan je od najvećih stručnjaka kada su muško-ženski odnosi u pitanju.

Njegovi stavovi o braku i zajednici su ponekad kontroverzni, ali ih mnogi oberučke prihvataju.

Litvak tvrdi da bračni partneri nikada ne treba da pitaju jedni druge gde je ko bio i zašto kasni.

– Ne terajte partnera da se pravda, već tražite ono što vama treba. Ne pitajte zašto, već kažite, zamolite, da sledeći put dođe na vreme. Ne terajte osobu da vam se opravdava, čak i ako je kriva za nešto – kaže on.

Teško je slediti ova uputstva

Da se ne lažemo, najveći broj žena neće prihvatiti ovaj savet. Zapravo, sigurno je da ovakvi saveti kod najvećeg broja pripadnica lepšeg pola samo izazivaju ogromnu količinu besa.

Litvak tvrdi, da za to ne postoji opravdani razlog, a kao argument navodi da ovo pravilo treba podjednako da važi i za muškarce i za žene.

– Ponašajte se kao što se dobra seljanka obraća svojoj kravi ili kao revnosni auto-entuzijasta svom automobilu, kada krava počne da daje manje mleka ili kada auto počne da se kvari, onda njihovi vlasnici ne vrište i ne grde svoje ljubimce, već pokušavaju da otkriju razlog smanjenja prinosa mleka ili razlog kuckanja motora – priča Litvak.

Iako je prilično teško izvesti ovo, nije na odmet pokušati da se pridržavate ovog pravila bar u jednom periodu.

– Jedna žena tvrdi da je njoj ovo pomoglo. Muž je dolazio kući prilično kasno, ponekad u dva-tri sata ujutru. Sumnjala je da je vara. Bila je spremna za svađu, ali je na kraju donela odluku da primeni ovaj moj savet – kaže on i dodaje da kada bi njen muž došao tako kasno, ona bi mu se radosno obesila na vrat. Deset dana kasnije počeo je da dolazi na vreme.

– Pravilo važi i za muškarce. Možda čak i više. Oni su ljubomorniji – poručuje psiholog.

Autor: Redportal.rs / Krstarica