Otkrivena njihova tajna 👇

Kada je reč o održavanju zdravih navika, važno je kako provodimo jutro jer ono određuje ritam za ostatak dana, prenosi b92.net.

Treneri specijalizovani za mršavljenje slažu se da postoji jedna posebna navika kojom mnogi ljudi koji se nikad ne debljaju često započinju svoj dan, pa je preporučuju svima koji pokušavaju da izbegnu nezdravo debljanje:

- Konzumiranje hranljivog doručka s visokim udelom proteina može da obuzda želju za hranom i pomoći vam da ostanete zadovoljni duže vreme - rekla je trener Natalia Vaskve za Parade.

Dakle, doručak bogat proteinima najbolja je stvar koju možemo priuštiti sebi na početku dana:

- Vaš prvi obrok određuje ton za vaš šećer u krvi i energiju, što je povezano sa snagom volje i donošenjem odluka - ističe trener Džejson Sani.

Sani preporučuje doručak koji sadrži kombinaciju proteina, vlakana i zdravih masti. Na taj način sigurno ćemo duže ostati siti, što će smanjiti verovatnost prejedanja kasnije tokom dana. Kao neke od primera navodi zobene pahuljice s orašastim plodovima i voćem, grčki jogurt s bobičastim voćem i semenkama, ili jaja s tostom od celih žitarica i avokadom.

Autor: index.hr / b92.net