Psiholog tvrdi da su značajni za dalji razvoj veze

Terapeut i stručnjak za ljubavne veze Džef Gunter nedavno je podelio na svom TikToku nalogu kratak snimak na kome objašnjava 15 malih ali značajnih informacija koje bi svaka osoba trebalo da zna o svom partneru u prvih 6 meseci veze 🧐. Ovaj snimak je veoma brzo postao popularan - pregledan je više od 4 miliona puta 🤯, piše Blic žena.

Gunter, koji je magistrirao bračnu i porodičnu terapiju na Univerzitetu u Južnoj Kaliforniji, tvrdi da ako su u dobroj vezi koja ima budućnosti, partneri u periodu od 6 meseci, već moraju da znaju odgovore na sledećih 15 pitanja 👇🏻👇🏻👇🏻

1. Na koji način vole da obeleže svoj rođendan?

2. Koliko im je vremena potrebno da budu nasamo, ako im to uopšte treba?

3. Koja je njihova omiljena hrana?

4. Šta ih pokreće i popravlja raspoloženje?

5. Koliko im je potrebno da se spreme i izađu napolje?

6. Koja je njihova omiljena TV emisija, film i bend?

7. Šta je njihovo najkontroverznije mišljenje?

8. Ko je njihov najbolji prijatelj i zašto?

9. Koji član porodice ih najviše izaziva, uznemirava?

10. Šta može odmah da ih nasmeje?

11. Šta je njihova najveća nesigurnost?

12. Koji je najbolji način da im pružite podršku kada su pod stresom ili uznemireni?

13. Šta oni na kraju žele od ove veze?

14. Na šta su spremni da se finansijski razbacuju?

15. Šta je njihovo najveće zadovoljstvo?

Foto: Unsplash.com

Gunter je za magazin The Knot pojasnio i zašto je od krucijalnog značaja da znamo odgovore na neke od pomenutih pitanja.

- Ako znate kako vaš partner reaguje na svoju porodicu, nećete biti odbačeni ili zbunjeni kada ga neko od njih uznemiri 🧐. Umesto toga, znaćete kako da ga podržite u teškim vremenima. I što je još važnije, ako učinite nešto što ih podseća na njihovu porodičnu dinamiku koja dovodi do emocionalnog vrtloga, moći ćete da razumete situaciju i ne shvatite problem lično. Naši stari porodični obrasci neizbežno se ponovo javljaju u našim romantničnim odnosima. Mudro je biti spreman da se nosite s tim - rekao je on.

Ovaj terapet takođe naglašava da je važno da saznate najbolji način da pomognete i podržite partnera kada nastupi "žuta minuta".

- Vaš partner će se s vremena na vreme osećati tužno, depresivno, preopterećeno ili će biti pod stresom. Pružanje podrške kakva je vašem partneru potrebna, bilo da je reč o davanju emocionalnog prostora, odvraćanju pažnje zabavnim aktivnostima ili zajedničkom rešavanju problema, omogući će vam da se povežete na blizak način 💕. Ovo će ojačati odnos i stvoriti sigurnost koja je potrebna da bismo kao par trajali - pojasnio je Gunter.

Autor: zena.blic.rs