Neke namirnice su toksične za naše ljubimce.

Kada je u pitanju hidratacija psa, ništa ne može da zameni čistu, svežu vodu, ali se vlasnici pitaju može li ljubimac da pije još nešto osim vode.

Većina napitaka koje ljudi svakodnevno konzumiraju nisu dobra za pse. Isto je i sa svakodnevnom ishranom: neke namirnice su toksične za naše ljubimce.

Naši ljubimci s vremena na vreme mogu da "pijuckaju" nekoliko ukusnih i bezbednih napitaka. Oni ne mogu da budu alternativa vodi, već imaju ulogu povremenih poslastica i mogu se davati ljubimcu jednom nedeljno ili jedanput u de sedmice, piše Hepper.

Pre nego što psu ponudite bilo kakav sok od namirnica koje se smatraju bezbednim za njegov stomak, konsultujte se sa veterinarom.

Svaki pas je jedinstven, a veterinar najbolje zna da li će morati da preskoči "piće" ili mu možete ponuditi neku ukusnu tečnu poslasticu.

Mala količina domaćeg čistog voćnog soka — isceđenog voća razblaženog vodom — može da bude odlična poslastica za vašeg ljubimca. Ovaj napitak možete da zamrznete i ponudite psu kao osvežavajuće ledene voćne kocke.

Autor: Telegraf,rs