Da li se znali za tehniku čišćenja kečapom? 😲

Kako da očistite nakit? 🤔

▪️ Deterdžent za pranje sudova, voda i četkica za zube

U rastvor tople vode sipajte nekoliko kapi deterdženta za pranje sudova. Za ovu metodu će vam trebati strpljenja od nekih 20-40 minuta aktivnog čišćenja površine četkicom sa mekim dlakama. Nakon ispiranja, dobro osušite nakit i nosite ga kao nov.

▪️ Pivo i meka krpa 🍻

Ovo je možda na prvi pogled sumnjiva kombinacija, ali ovaj trik je veoma koristan za čišćenje prstenja od čistog zlata. Potrebno vam je malo tamnog piva i meka krpa. Sipajte malu količinu tečnosti na krpu i nežno istrljajte površinu nakita. Ovo ni slučajno nemojte raditi ako je dijamant u pitanju. Takođe, veoma je važno da obrišete mokru površinu.

▪️ Sredstvo za čišćenje prozora i vodonik peroksid

Ova dva sredstva deluju veoma brzo i kohezivno kada je u pitanju čišćenje zlatnog, srebrnog ili dijamantskog nakita. U maloj posudi pomešajte u jednakim količinama obe supstance, a zatim potopite nakit u dobijenu smešu 15-20 minuta. Sredstvo za čišćenje će pomoći da se otarasite nakupljene prljavštine, a vodonik-peroksid će neutralisati štetne bakterije. Nakon isteka potrebnih minuta, možete ukloniti nakit, a ako ostanu prljava mesta, tretirajte odgovarajuća mesta četkicom sa mekim dlakama.

▪️ Sirće i soda bikarbona

Ovaj trik je spas za one koji su ljubitelji srebrnog nakita. Sipajte pola šolje belog sirćeta i pomešajte ga sa dve kašike sode bikarbone u plitku činiju. Veoma je važno da se soda u potpunosti rastvori. Nakon toga, u dobijenu smesu stavite nakit koji želite da očistite i ostavite ga 2-3 sata. Nakon tog vremena, izvucite ga napolje i prebrišite.

▪️ Kečap 🥫

Zanimljiva ideja, zar ne? Jedan od najlakših načina da vratite zamagljeni srebrni nakit sa dragim kamenjem do zavodljivog sjaja jeste upotreba običnog kečapa. Napunite malu posudu kečapom i zaornite nakit u nju na nekoliko minuta. Zatim dobro iščetkajte kamenje i obrišite nakit. Ove tehnike lako možete isprobati kod kuće, a često vam ni odlazak u radnju nije potreban za to. Uz samo nekoliko koraka, vaš nakit će ponovo zasjati na vašem telu.

▪️ Kalodont 🪥

Kalodont je sredstvo pomoću kojega možete očistiti srebrni nakit. Nanesite kalodont na krpu, a zatim laganim pokretima (levo-desno) istrljajte nakit.

Autor: lepotaizdravlje.rs

#sredstva

#trikovi

#čišćenje nakita