Ne žurite

Stupanje u vezu bi trebalo da bude prirodan proces. I najdivnije je kada se dogodi potpuno spontano.

Međutim, nisu svi u stanju da tako funkcionišu.

Pogotovo ako u obzir uzmemo prethodna iskustva, ili lične nedoumice.

Srećom, postoje određeni indikatori koji ukazuju na to da li smo spremni za neko novo iskustvo.

Ukoliko se neki od ovih pojavi, dobro razmislite da li bi trebalo da uskačete u novi odnos, ili da sačekate da za njega postanete spremniji.

1. Privlače vas osobe koje su toksične po vas

Nekako se uvek nađete sa pogrešnim partnerom koji nije pravi za vas. Pitate se zašto uvek birate "pogrešne" ljude i ne razumete kako vas oni uvek pronađu. U stvarnosti, međutim, podsvesno sabotirate svoju vezu, pa birate partnera za koga je u samom početku jasno da vam ne odgovara.

2. Nesrećni ste kada ste slobodni

Vaša sreća je uslovljena statusom vaše veze. Kada ste singl, osećate se kao da vam nešto nedostaje. Zavidite prijateljima koji su u srećnim vezama i izbegavate druženje sa parovima. Verujete da ćete biti srećni tek kada upoznate pravu osobu koja će ispuniti vašu prazninu.

3. Mislite da možete da spasete svog partnera

Vaš partner, kao i svako ljudsko biće, ima svoje traume, komplekse i loša iskustva. Verujete da ga možete "popraviti", poboljšati i promeniti. Ali, činjenica je da svaki čovek može pomoći samo sebi. Možete biti samo podrška i ohrabrenje, ali ne možete biti spasilac.

4. Previše lično shvatate stvari

Lično doživljavate svaki postupak koji vaš partner načini i percipirate napad na vas. Na primer, ako se vaš partner okuplja sa prijateljima, razmišljate o tome zašto ne želi da provodi vreme sa vama. Takvo ponašanje ukazuje na to da imate nerešene traume iz prošlosti, zbog čega ne možete objektivno gledati na osobu.

Autor: 24SEDAM