Za gubitak težine savetuje se da se iz ishrane isključe svi sosovi i prelivi, osim maslinovog ulja, jogurta i limunovog soka. Ali senf je izuzetak, i to veoma prijatan... ☝🏻

Kada pokušavate da smršate, morate da prilagodite svoju ishranu. Prvo, morate biti sigurni da unosite manje kalorija. A dodavanje određenih sastojaka može pomoći da se ubrza proces. A senf je jedan od najefikasnijih.

Kako vam senf pomaže gubitku težinu? ☝🏻

Senf, strogo govoreći, nije začin, već sos napravljen od semena biljke gorušice. Izgnječe se, a zatim pomešaju sa vodom, sirćetom, limunovim sokom, malo soli i drugim začinima da se dobije žuta ili smeđa pasta. Ispada ono što volimo da poslužimo sa želeom - pikantan, pikantan, blago gorak sos.

Za razliku od drugih začina, senf sadrži relativno malo kalorija - samo 5 po kašičici.

Senf se smatra mnogo zdravijim od majoneza i definitivno je bolja opcija od kečapa kupljenog u prodavnici, koji ima mnogo dodatog šećera.

Osim što ima malo kalorija, senf sadrži hranljive materije koje mogu pomoći u podsticanju gubitka težine. Sos sadrži gvožđe, kalcijum, selen i fosfor – sve to utiče na vaš metabolizam i težinu.

Senf takođe sadrži antioksidante i druga biljna jedinjenja koja unapređuju zdravlje. Posebno je bogat glukozinolatima, jedinjenjima koja sadrže sumpor i koja se obično nalaze u povrću krstaša. Za njih se kaže da stimulišu antioksidantnu odbranu vašeg tela kako bi se zaštitili od bolesti boreći se protiv oksidativnog oštećenja. A oksidativna oštećenja su uzrok zapaljenja koje je povezano sa gojaznošću, gojaznošću i nagomilavanjem masti u telu, posebno u predelu stomaka!

Takođe sadrži antioksidativne karotenoide, koji takođe smanjuju oštećenje ćelija. Istraživanja pokazuju da karotenoidi mogu pomoći u gubitku masti.

Senf je savršen sos koji možete dodati vašoj ishrani ako pokušavate da smršate. Ne samo da dodaje ukusan ukus svakom jelu, već je prepun hranljivih materija. Ako ne volite senf sam po sebi, pokušajte da ga koristite kao zdravu marinadu za jela od mesa ili da napravite zdrav preliv za salatu.

Autor: Magazin Novosti