Blitve sada ima na svakom koraku, a od ovog povrća možete da napravite nekoliko vrsta jela, a najpoznataje je dalmatinsko varivo koje se pravi sa krompirom. Danas vam predlažemo da blitvu spremite kao prilog i to po švajcarskom receptu. Jednostavno i brzo jelo po receptu profesionalnih kuvara, a slatka paprika i puter je čine drugačijom od ostalih recepata. Možete je jesti samu, ali i služiti uz kuvani krompir.
Sastojci: 🥬
blitva
1 čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike vode, po potrebi
prstohvat mlevene crvene paprike
1 kašičica putera
Priprema: 🥬
Blitvu dobro operite, pa isecite dršku, a listove krupno iseckajte. U šerpi zagrejte maslinovo ulje, sitno seckan beli luk i mlevenu slatku papriku. Posle minut dodajte blitvu i poklopite. Za nekih 5 minuta proverite, a ako vam deluje suvo dodajte malo vode. Malo promešajte, pa ponovo poklopite i posle 5 minuta je gotovo. Posolite i dodajte puter i sve dobro sjedinite.
RECEPT: Tajni recept Gordona Remzija za SUTLIJAŠ 🍚
RECEPT: Fritata 👩🏻🍳
RECEPT: Dresing za Cezar salatu 👩🏻🍳🥗
Autor: Magazin Novosti