Kolač nosi naziv „Sve po dva“ jer sve količine u receptu imaju broj dva (sve osim oraha) pa se i recept lako pamti.
Potrebni sastojci: 👩🏻🍳
2 jaja
200 grama šećera
200 mililitara ulja
200 mililitara mleka
200 grama mlevenih oraha
200 grama griza
200 grama oštrog brašna
2 narendane jabuke
prašak za pecivo
vanilin šećer
malo ruma (može i ne mora)
džem od kajsije
50 grama naseckanih oraha
Priprema: 👩🏻🍳
U dubljoj posudi penasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Potom dodati ulje, mleko, orahe, griz, i brašno. Sve dobro umutiti, dodati prašak za pecivo i još jednom dobro promešati. U testo, na kraju dodati narendane jabuke i malo ruma. Smesu izručiti u namašćen pleh posut brašnom.
Peći pola sata na temperaturi od 200 stepeni. Pečeni kolač premazati džemom od kajsija preko koga možete staviti naseckane orahe.
RECEPT: Pita sa ostatkom uskršnjih kuvanih jaja 👩🏻🍳🥚
RECEPT: Svinjski file u sosu od crvenog vina 👩🏻🍳🥩🍷
RECEPT: Uskršnja salata sa kuvanim jajima 👩🏻🍳🥚🍲
Autor: Magazin Novosti