Praznici predstavljaju najkritičniji period kada je reč o vitkoj liniji, ali i zdravlju organizma ☝🏻

Proslavljanje Vaskrsa u krugu porodice i prijatelja je iza nas. Sada se malo sa nelagodom prisećamo neumerenosti u "iću i piću" pred kojima smo poklekli. Postavlja se pitanje kako pravilno očistiti organizam od unesenih štetnih materija i prekomerne hrane. 🤔

Retko ko je u stanju da odoli slasnom mesu, slatkim tortama ili po nekom alkoholnom piću, pa tako nakon praznika dođe osvešćenje vođeno grižom savesti i pokušajima da svoje telo vratite u fazu pre praznične euforije.

Zato smo za vas u pravom trenutku izdvojili šest saveta za detoks organizma uz pomoć kojih ćete za kratko vreme zaboraviti na sva ona iskušenja pred kojima ste poklekli.

Uklonite sve što vam budi želju 🍰

Najprostiji način je da nakon praznika iz kuće izbacite sve ostatke hrane i pića ili još bolje pozovete svoje prijatelje na večeru. Sutradan neće postojati ništa što će moći da vas mami, a svakako je mnogo lakše kada nije pred vama.

Radite jutarnje vežbe 🏋🏻‍♀️

Svako jutro se potrudite da uradite lagane vežbe istezanja i disanja. Na taj način ćete omogućiti organizmu veću količinu kiseonika. Samim tim krv će bolje dopreti do svih organa u telu, što će bubrezima omogućiti da bolje izbace toksine iz organizma.

Konzumirajte što više voća i povrća 🍏

Tokom proleća pijace su pune mladog voća i povća, te se potrudite se da obezbedite što veću količinu svežih namirnica na vašem dnevnom meniju. U slučaju da kupite voće i povrće prskano pesticidima i drugim hemikalijama, potrudite se dobro da ga operete pre pripreme obroka.

Koristite prirodnu kozmetiku

Potrudite se da primenjujete prirodne ili organske sapune, šampone, regeneratore i izbegavajte mleko za telo i losione koji su puni toksičnih hemikalija. Koristite maslinovo, kokosovo ili bademovo ulje ako vam je koža suva, ili preskočite hidrataciju i samo pustite da diše.

Pijte što više vode

Najbolji način da započnete dan je tako što ćete svakoga jutra popiti čašu mlake vode. Voda čisti spolja, ali i iznutra. Voda je od neprocenjivog značaja za ljudski organizam. Detoksikacija vodom je jedan od najlakših načina. Kada se ne pije preporučena količina vode (oko 2 litra dnevno), dolazi do taloženja mnogih štetnih materija u organizmu.

Idite na masažu

Masaža će vam pomoći da izbacite svu tenziju i napetost iz organizma, samim tim poboljšati detoksikacioni plan. Stimulacija kože tokom masaže idelana je za izbacivanje viška vode iz organizma, koja izaziva osećaj otečenosti i nadutosti celog organizma.

Autor: Magazin Novosti