Ne morate ići u prodavnicu po hleb ☝🏻

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za heljdin hleb. Ukusniji, bez veštačkih aditiva - obezbedite vašoj porodici zdraviji obrok.

Potrebno je: 👩🏻‍🍳

20 gr svežeg kvasca
250 gr heljdinog brašna
250 gr hlebnog brašna (možete zameniti integralni pšenično)
350 ml mlake vode
3 kašike maslinovog ulja
2 kašičice šećera
1 ravna kašičica soli

Priprema: 👩🏻‍🍳

U 100 ml mlake vode izmrviti kvasac dodati šeće i izmešati. Ostaviti da nadođe, pa ga sipati u vanglu.

Dodati 250 ml tople vode, oba brašna, ulje i so pa izmešati i rukama izmesiti dobro testo ili ga staviti da to uradi jači mikser.

Ostaviti pokriveno da odstoji 30 minuta, pa ga premesiti na stolu i staviti u tepsiju da opet odstoji.

Rernu uključiti na 220 stepeni, pa je smanjiti na 180 i staviti hleb da se peče 40 do 45 minuta.

Jako ukusan, a i zdrav.

Autor: Magazin Novosti