Malo drugačija čorba koja će vas okrepiti i probuditi sva vaša čula
Potrebno je:
- 3 kuvana krompira 🥔
- 50 g margarina 🧈
- 20 g brašna
- 700 ml mleka 🥛
- 9 čenova belog luka 🧄
- 30 g parmezana 🧀
- so, biber
- muskatni orah
- malo ulja
Priprema:
U šerpi na umerenoj temperaturi otopite margarin, zatim dodajte brašno i mešajte otprilike jedan minut, dok se ne zgusne, ali bez grudvica. Sipajte mleko, mešajte dok smesa ne počne da ključa. Sklonite sa ringle, začinite po ukusu, dodajte krompir i beli luk prethodno propržen na malo ulja i ručnim blenderom sve ispasirajte. Na kraju dodajte rendani parmezan i promešajte. Čorba će biti izuzetno gusta, pa ukoliko želite ređu dodajte još mleka. Služite dok je topla.
pročitajte još
RECEPT: Toffee tart 👩🏻🍳🍫🥧
pročitajte još
RECEPT: Domaća GIBANICA 👩🏻🍳🧀
pročitajte još
RECEPT: Osvežavajuća voćna torta 👩🏻🍳🍰
Autor: Magazin Novosti