Porodica je prešla na uzgoj kokosa zbog njega. 😊

Balakrišnan Palai, Indijac iz Kasaragoda, tvrdi da je poslednjih 28 godina jeo samo kokos da bi lečio svoju gastroezofagealnu refluksnu bolest (GERB).

Njemu je dijagnostikovana gastroezofagealna refluksna bolest (GERB), stanje koje je dovelo do toga da je izgubio svu snagu do tačke kada je jedva mogao da se kreće. Kao deo lečenja, počeo je da jede kokos i osećao se mnogo bolje te je ubrzo odlučio da je to jedina stvar koju će jesti u budućnosti.

- Kokos ima minerale, kao što su kalcijum, magnezijum, natrijum i kalijum. To mu je pomoglo da povrati snagu i sada je u formi i dobro. I on je na strogoj dijeti samo od kokosa - rekli su Vloger i influenserka Šenaz tokom intervjua sa Balakrišnanom.

Foto: Printscreen YouTube/ The Better India

U mladosti je bio fudbaler u lokalnom klubu. U 35. godini, lekari su mu pomenutu bolest. Svaki put kada je jeo, hrana mu se vraćala iz stomaka u jednjak i on je povraćao. Isprobao je više dijeta, ali kokos i kokosova voda su bile jedine stvari zbog kojih se osećao bolje, tako da ih je držao 28 godina.

- Jedem kokos svaki dan. Moja porodica je takođe prešla na uzgoj kokosa. Tako sam živeo poslednje 24 godine - rekao je Balakrišnan.

Ne samo da se oseća bolje, već je počeo da radi na porodičnoj farmi, svakodnevno pliva i vežba i nema ozbiljnijih zdravstvenih problema.

IZVOR: YT / The Better India

Autor: redportal.rs

#Indija

#bolest

#jelo

#kokos

#kokosova voda