Ukoliko volite slatkiše, neka oni budu zdravi i domaći 🍫

Zaboravite na kupovne poslastice pune šećera, emulgatora i brojnih drugih sastojaka koji nisu baš toliko zdravi. Donosimo vam recept za domaće čokoladice koje su zdrave i možete ih podeliti sa svojim najmilijima...

Sastojci za koricu: 👩🏻‍🍳

50 grama ovsenog brašna
2 kašičice kakaoa
2 kašičice meda 🍯
2 ravne supene kašike kikiriki putera 🥜
pola kašičice ekstrakta vanile

Sastojci za fil: 👩🏻‍🍳

12 svežih urmi
2 ravne supene kašike kikiriki putera 🥜
pola kašičice ekstrakta vanile

Sastojci za glazuru:

100 grama čokolade 🍫

kašičica kokosovog ulja 🥥

Priprema: 👩🏻‍🍳

Sve sastojke za koricu sjediniti rukom kao da mesite. Nemojte da vas brine jer se mrvi to je normalno. Na pek papiru rukama rastanjite smesu i oblikujte u pravougaonik. Ako vam je zgodno možete i bez kalupa već samo na pek papiru( ja sam tako) a možete i kalup dimenzija 20 puta 15 centimetara. Kad oblikujete ubacite u zamrzivač na 10 minuta.

U blenderu sjediniti sve sastojke za fil tako da dobijete karamel fil. Videćete da je testura lepa za oblikovanje slobodno rukom ili kašikom rasporedite ravnomerno po korici. Kada rasporedite fil utisnite kikiriki ( pečen neslan) biće vam potrebno i manje od 50 grama, utisnite zbijeno da pokrijete ceo fil kikirijem. Isecite na 5 štanglica i ubacite u zamrzivač na 15 minuta da se stegne.

Za glazuru, čokoladu otopite sa kokosovim uljem i prelivajte kašičicom po štanglicama. Vratite u zamrzivač na 20 minuta da se stegne i uživajte.

Autor: Magazin Novosti