Održavanje zdravog načina života

Glavni koncept japanske kulture zasniva se na održavanju zdravog načina života, uz snažno naglašavanje mentalne ravnoteže 💆🏻‍♂️💆🏻‍♀️.

NJihova sposobnost da pojednostave složene misli i da se povezuju s prirodom kako bi pristupili ličnim ili profesionalnim pitanjima duboko je ukorenjena u njihovoj tradiciji i kulturi, piše Magazin Novosti.

IKIGAI

Prepoznajte svoj cilj i svrhu u životu. Izaberite nešto što je povezano sa vašom snagom i potrebama. To je ono što životu daje značenje i razlog zbog kog ustajemo svako jutro 😍.

SHIKITA GA NAI

Ono na šta ne možemo da utičemo i što ne možemo da promenimo treba da naučimo da jednostavno pustimo i to je potpuno uredu. Svoj fokus treba da prebacmo na stvari koje jesu podložne promenama 👆🏻.

WABI - SABI

Pronađimo mir u nesavršenostima. Ništa u životu nije savršeno, ni mi ni svet oko nas i baš te male nesavršenosti čine naš život unikatnim. Umesto težnje ka besprekornosti, budimo jedinstveni 😍.

WABI - SABI

Sačuvajte dostojanstvo i kroz teške životne trenutke. Pokažite emcionalnu stabilnost, zrelost i samokontrolu dok se suočavate sa različitim izazovima. Ne zaboravite da budete strpljivi i pokažete razumevanje 🤗.

OUBAITORI

Nikada se ne upoređujte sa drugim ljudima. Bitno je da se fokusirate na svoj lični progres umesto da trošite vreme na uporedbu sa tuđim kvalitetima. Svako od nas ima svoj jedinstven životni put 🥰.

KAIZEN

Težite ka tome da unapredite sve aspekte svog života. Čak i male promene mogu napraviti veliki uticaj tokom vremena.

SHU - HA - RI

- Kada je učenik spreman, učitelj će se pojaviti. Kada je učenik istinski potpuno spreman, učitelj će nestati - Tao Te Ching

Autor: magazin.novosti.rs

#japanska kultura

#japanska pravila

#pravila