Sva kozmetika se bira na individualnoj osnovi, ali postoje neka pravila kojih se svaka žena mora pridržavati

Kada birate svoju šminku, morate se osloniti na tip kože i lične preferencije. Ali postoji niz proizvoda koji su neophodni za pravilno nanošenje šminke, među njima: tečni puder u tonu; osnovna šminka; korektor; puder u prahu; paleta hajlajtera; rumenilo.

Mnoge devojke znaju šta su tonska podloga, korektor i hajlajteri. Međutim, da bi se stvorio savršen ton, nije dovoljno samo znati za njihovo postojanje. Poruka je da ne postoje samo osnovna znanja koja sugerišu namenu proizvoda, već i suptilnosti koje će pomoći da se istakne individualnost izgleda svake devojke. 

Pravila za savršeno šminkanje lica

Besprekoran rezultat će se dobiti samo ako je ton što je moguće ravnomerniji, što znači da je dobro osenčen, bez vidljivih linija. Ova 4 glavna pravila će vam pomoći da ga napravite:

Trebaće vam najmanje 4 kvalitetne četke: puder, puder, rumenilo i sjenilo.Ne možete zameniti jedan proizvod drugim. Ako vam je potrebna baza ispod senki, onda je ne bi trebalo zameniti korektorom.

Za efekat laganog preplanulog tena potrebno je koristiti bronzer.Važno je da ne preterujete prilikom nanošenja pudera. Ako koža nije problematična, bolje je koristiti proizvod samo na onim područjima gdje se pojavljuje masni sjaj.

Autor: Magazin Novosti