Ali ovaj recept za lovačke šnicle olakšaće vam stvar jer ćete uvek dobiti jelo koje će probuditi sva vaša čula.
Prave se veoma lako i uspevaju baš svaki put, a toliko su ukusne da će sa trpeze nestati za tren oka. Kao prilog uz njih možete da pripremite domaći senf, a nije loše da ovog vikenda svima popravite raspoloženje jednom finom puslicom, tortom za sva vremena.
Vreme pripreme
oko 45 minuta
Sastojci:
500 g junećeg mesa (a može i teletina, svinjetina ili pak teleća krmenadla)
100 g brašna
2 kašike začinske paprike
ulje za prženje
2 čena belog luka
1 glavica crnog luka
so
biber
lovorov list
začini po ukusa
Priprema:
1. Junetinu isecite na šnicle, pa ih istanjine čekićem za meso i posolite. Pomešajte brašno i začinsku papriku, pa uvaljajte šnicle.
2. U zagrejan tiganj sipajte ulje, pa stavljajte meso da se prži.
3. Posudu za pečenje nauljite, pa u njoj naređajte polovinu isprženog mesa.
4. Preko šnicli pospite malo brašna koje ste pomešali sa začinskom paprikom. Beli i crni luk isecite sitno, pa ga ravnomerno rasporedite po mesu i začinite po ukusu.
5. Isto učinite i kada poređate drugu polovinu mesa, pa dodajte lovorov list, a zatim nalijte vodom da meso ogrezne.
6. Posudu sa šniclama stavite na ringlu i krčkajte ih dok tečnost ne ispari, oko 30 minuta.
7. Izdinstane šnicle zapecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta. Šnicle služite uz pire krompir, pirinač i sezonsku salatu.
RECEPT: Musaka sa slaninom i kačkavaljem 👩🏻🍳🥓🧀
RECEPT: Punjena pita projara 👩🏻🍳🥚🧅🧀🧂
RECEPT: Čokoladni čizkejk sa orašastim plodovima 👩🏻🍳🍰🍫
Autor: 24sedam