Boja je jednostavan i pristupačan način da počnete da primenjujete feng shui principe u svom domu

Postoji mnogo različitih načina rada sa bojom i drevnom kineskom disciplinom, a svaka boja ima mnogo slojeva veze i značenja.

Svaki od pet elemenata sa kojima radimo u feng šuiju povezan je sa različitim bojama. Takođe, možete koristiti boju u određenom delu kuće.

Šta zelena boja predstavlja u feng shui-ju?
Jedan od energetskih sistema sa kojima radimo u feng shui-ju je pet elemenata, koji potiče iz taoizma. Sistem pet elemenata prepoznaje pet različitih vrsta energije, od kojih svaka ima različite kvalitete i karakteristike. Ovih pet vrsta energije, poznatih kao vatra, zemlja, metal, voda i drvo, takođe su predstavljene specifičnim bojama. Zelena je povezana sa elementom drveta, koji se odnosi na saosećanje, fleksibilnost, lečenje i rast. U sistemu bagua (Bagua je jedan od mnogih feng šui alata koji se mogu koristiti da pogledaju kako naši životi odgovaraju našim domovima), zelena boja je boja oblast koja je povezana sa porodicom, piše The Spruce.

Kako koristiti zelenu boju?
Zelena može da bude posebno korisna ako su vaše namere da privučete više fleksibilnosti i saosećanja, poboljšate porodični sklad, započnete nešto novo ili inspirišete nove ideje i kreativnost. Postoji mnogo načina na koje možete uneti zelenu boju u svoj dom pomoću nameštaja, umetničkih dela, tekstila i drugih ukrasnih predmeta.

Da biste pozvali više isceljujuće i umirujuće energije, potražite meku plavo-zelenu. Ako se osećate zaglavljeni i potreban vam je energetski podsticaj, probajte tamnu šumsku zelenu boju. Da biste podstakli kreativnost, dodajte svetliju zelenu sa žutim nijansama.

Biljke
Kućne biljke su odličan način da unesete zelenu boju u svoj dom, a da ništa ne farbate. Oni otelotvoruju element drveta. Biljke zahtevaju brigu i pažnju i tako mogu da nas nauče o dobroti, saosećanju i brizi o drugim živim bićima. Uopšteno govoreći, najbolje je izabrati biljku koja ima mekane, zaobljene listove.

Nosite zeleno
Feng shui nije samo za vašu kuću! Postoje načini da ga primenite i van životnog prostora. Obucite zeleno. Kada se osećate malo nenadahnuto ili nemate energije, pokušajte da ponesete zeleno, poput košulje, šala ili čak nakita sa zelenim kamenjem.

Autor: Magazin Novosti